Jogos volt kihívni a rendőrséget? Illetve mikor jogos kihívni őket?
Mindenki csak legyint, de valaki hajnali negyed háromkor kihívta azokra a rendőrséget, akik megállás nélkül, folyamatosan ordítottak, de úgy, hogy az egész város hallotta, bömbölt a zene és be kellett csukni az ablakot negyven fokos hőségben, hogy tudjunk valamicskét aludni. Volt már úgy, hogy anya ismerősei is jöttek hozzánk, de ők elmentek éjfélkor és mi előre szóltunk a közvetlen szomszédoknak, hogy elnézést, bulizunk, kicsit hangos lesz a zene, de mégsem üvölt stbstb... meg ők távoztak éjfélkor. Mikortól van csendháborítás, mikor mondhatjuk, hogy oké, elég volt, én ezt nem hallgatom tovább, mert aludni szeretnék?
18/L
Előre elnézést a szóismétlésekért..
És még annyi, hogy bérházról van szó, de kertesházak esetén pl mi a teendő, ha mondjuk vki bulizni szeretne?
Az első rosszul tudja, csendháborítást bármikor ellehet követni, napszaktól függetlenül. Hogy mi számít annak, azt a konkrét helyzetben kell megnézni, ha a zajkeltés indokolt pl. útfelújítás zajlik vagy egy panelban délután 2-kor fúrják a falat, mert felújítás zajlik,akkor ez jogszerű.
Ha délután 2-kor a szomszéd bömbölteti a zenét és többszöri kérésre nem hagyja abba, akkor ki lehet hívni a rendőrőket. Nyílván este ez fokozottan érvényes. Én múltkor az ordítozás miatt hívtam ki rendőrőket, alattunk nem tudtaki viselkedni, ez kora este volt, a rendőröknek intézkedési kötelezettségük van, muszály volt kifáradniuk.
Jól írták előttem.
Minden olyan miatt kilehet hívni a rendőröket,ami másokat zavar .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!