Milyen könyvet vegyek ha meg akarom ismerni az emberi viselkedés jelentését?
Az emberi viselkedés egy nagyon komplex(összetett) dolog.
Nagyjából két tudomány van ami foglalkozik vele, a szociológia, ő kollektív társadalmi, és szociális vonatkozásban, és a pszichológia, ő főként egyéni vonatkozásban. (de a pszichológia is tanulmányozza a csoportos viselkedést, pl a társas identitás kapcsán)
Én olyan könyveket ajánlok leginkább, amik a behaviorizmussal, a pszichoanalítikus pszichológiával, és a kognitív pszichológiával foglalkoznak. Ezek kapcsán sokmindent megtudsz az emberi viselkedésről. Konkrét könyvet sajnos nem tudok ajánlani, de vannak különböző írások, cikkek interneten ezekkel kapcsolatban, pl wikipedia.hu-n.
Van egy könyv ami kegyetlen jó az írója nagyon ász abban amit csinál nem pénz éhes és nagyon jó olvastam!
Vera F. Birkenbihl Test beszéd
Tényleg nagyon jó!!!:)
Ezt a linket másold be a keresőbe.
Ez Allan Pease Testbeszéd c. könyve. Ez kell neked, érthetően, hétköznapi nyelven írja le mindenféle viselkedési formának és testtartásnak a jelentését.
Nyitott könyv lesz számodra az emberek mimikája, viselkedése.
Annyit hozzá tudnék még fűzni, hogy szerintem először magadat kell megismerned. Elfogadnod más emberek nézeteit, beleképzelned magad (empátia). Vitáznod, ez fontos. Nézd a reakciókat. Gondolkodnod az ok-okozaton stb. És szerintem fontos a tehetség is(nem alapfontosság de nem árt), beszélgettem olyan pszihológustanoncal, aki.. nem bocsátkozok részletekbe, buta volt és csak tekintélyt látott a szakmája mögött, ez volt a legjobb érve, még magát sem látta h milyen szánalmas. Ezért is mondom h előbb magadat kell megismerned. Ja meg kételkedj.
Ezek a saját tapasztalataim/módszereim, máshogy is lehet persze.
Egy nem rossz olvasmány:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!