Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » 30-as férfiként hogyan kéne...

30-as férfiként hogyan kéne köszönnöm egy 20 éves eladócsajnak, ha ő jónapotozik?

Figyelt kérdés
Le szoktam hellózni amúgy, akár bunkónak tűnik, akár nem, mert egy nőnek vagy csókolom vagy tegezés jár részemről.
2012. aug. 6. 15:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom miért megerőltető neked is "jó napot"-tal visszaköszönni. Biztosan én vagyok túl egyszerű lélek.

Amúgy meg: "first world problems..."

2012. aug. 6. 16:56
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Vagy visszaköszönsz jónapottal, és akkor magázódtok, vagy sziázod, de akkor ne lepődj meg, ha utána tegezni fog.
2012. aug. 6. 18:11
 13/22 A kérdező kommentje:

16:07: egyrészt öregít, másrészt másokat meg tegez, akik nem fiatalabbak nálam, csak rosszabbul vannak öltözve. Mit gondolhat a kis csitri, ha tegezem, akkor mindjárt akarok is tőle valamit? Dehogy.

Mellesleg a 30 körüli nőknek nem probléma a tegeződés.

2012. aug. 6. 18:51
 14/22 A kérdező kommentje:
18:11: nem lepődök meg, de nem tegez utána, csak fintorog :)
2012. aug. 6. 18:52
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam pénztáros, és a lelkünkre volt kötve, hogy magázódjunk a vásárlóval, hacsak nem nagyon fiatal. (Tehát ha már nem kérem el a személyijét cigi vagy szeszes ital vásárlásakor, magázzam őt.) Mellesleg egy eladónak/ pénztárosnak kisebb gondja is nagyobb, mint a vásárlók korát nézegesse, én is inkább a pénzre figyeltem, nehogy többet/ kevesebbet adjak vissza a vevőnek.
2012. aug. 6. 20:47
 16/22 anonim ***** válasza:
90%
Egy sima "Jó napot!" megteszi. A "csókolomozás" nem csak illetlen, hanem gyerekes is.
2012. aug. 6. 22:15
 17/22 anonim ***** válasza:

"15:49: Épp most tegeztél le."

Én vagyok a 15:49-es.

Több okból is jogosan tegeztelek:

1. Ezen a forumon (ahogy a legtöbb interenetes forumon) mindenki tegez mindenkit, mivel ezen kivül csak az lenne még lehetöség, hogy mindenki mindenit magáz - és ez nem szokásos.

2. Én nem hivatalosan vagyok veled kapcsolatban, mindketten szabadidönkben vagyunk itt. Egy eladónak minden vevöt magáznia kell, kivéve, ha vagy egyertelmüen gyerek, vagy személyes ismerös.

3. Ezen kivül én idösebb is vagyok, meg nö is, igy én dönthetem el, hogy tegezödjük vagy sem - és éltem ezzel a jogommal.

2012. aug. 6. 22:50
 18/22 anonim ***** válasza:
95%

Ne haragudj kedves kérdező, de pár hozzászólásod alapján nekem sem tűnsz valahogy szimpatikusnak (tudom, ez magánvélemény). Nem gondolod, hogy a "kis csitri" esetleg direkt csinálja, hogy nem akar visszategezni? Nem lehet, hogy tetszik és sérti az egódat, hogy tartja a távolságot? Nekem ez jön le... minek a bolhából elefántot csinálni?

28/L

2012. aug. 7. 09:15
 19/22 A kérdező kommentje:

09:15: női "logika"...

nem sérti semmilyen egómat, leszarom ha távolságot tart, én is tartok. Feljebb pont azt írtam, hogy nem akarok semmit, és ez épp azt jelenti amit jelent, nem az ellenkezőjét.

De ha tegezni van kedvem az eladót, akkor azt fogadja el fintorgás nélkül.

A 15-ös hozzászólónak köszönöm, ő adott egyedül értelmes választ.

2012. aug. 8. 07:24
 20/22 anonim ***** válasza:

OK, elhiszem én. :)

Viszont azt még mindig nem értem, mióta sértő (Te írtad így), ha egy vadidegen, akit naponta(?) legfeljebb 2 percre látsz magázódik veled... Na, mindegy.

"De ha tegezni van kedvem az eladót, akkor azt fogadja el fintorgás nélkül." <- ez elég lenéző dolog, nem? (mondhatnám ez a bunkóság része, szvsz) persze jogodban áll így "gondolkodni", neki pedig jogában áll, hogy ez ne tetszen. Ennyi. :)

2012. aug. 8. 13:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!