Az irigységnek mi az ellenkezője?
Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 20:52
3/9 A kérdező kommentje:
nagyvonalú?
2012. aug. 3. 21:23
7/9 anonim válasza:
Hát, szerintem egyik sem a fentiek közül.
Az irigy ember másvalaki helyzetére és/vagy javaira vágyik. Tehát, ha arra keresünk szót, hogy valaki nem akarja a másét, akkor egy szóval azt mondanám, hogy elégedett (a saját helyzetével/javaival). Bonyolult is ez, mert ugye az elégedett ellentéte az elégedetlen, de a fentiekre mind tudok ellentétet mondani (bőkezű - fukar, jószívű - gonosz, jóindulatú - rosszindulatú, nagyvonalú - kisstílű, adakozó - smucig, odaadó - önző) - egyik sem az irigy. Szóval, szerintem maradjunk annyiban, hogy az irigynek nincs ellentéte. :)
9/9 anonim válasza:
Az irigy ellentéte, a hálás ! Nem irígy vagyok hanem hálás vagyok ! Nem irígy lem mások javait , hanem hálás vagyok azért amim van ! Bármien kevés is az ! Később rád lesznek irígyek. De soha nem tudják hogy mire !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!