A finnek is mondják, ha valaki tüsszent, hogy egészségedre?
Hogy jönnek ide a finnek (miért pont ők)?
Úgy tudom, a nem szándékosan történő dolgokra nem illik reagálni, ahogy a csukláshoz, ásításhoz, vagy a gyomor korgásához sem fűzünk kommentet. Ugyanúgy a szándékoshoz sem, ha valaki esetleg társaságban büfög vagy szellent (bár lehet spontán ez is).
Az etikett kitér arra, hogy a betegséget feltételezve illik egészséget kívánni, de csak egyszer és finoman, nem pedig minden alkalommal a csoporton végighullámzik egy válasz, hogy még a helyiség végéből is valaki üvölti.
"Társaságban a tüsszentő közvetlen környezetéből várható csak el az egészségére kívánás, és mindig a társasági alkalmat – társalgást, előadást – legkevésbé zavaró módon, halkan, gesztust jelző odanézéssel és fejbiccentéssel. Távolabb ülőktől, állóktól a tüsszentés puszta észrevételezése és szükségtelen."
Mi evésnél sosem mondjuk, hogy : "Jó étvágyat." Aki éhes egyen, aki meg nem annak úgyis mindegy :D
Fölösleges szerintem...
Hapcizásnál sincs -szerintem- sok értelme egészségedezni :D
Nem is szoktam mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!