Az 1980-as években a fiúk/férfiak még tényleg nem hordtak szandált, papucsot nyáron sem?
Szandált hordtak, volt aki zoknival, volt aki anélkül, teljesen rendben volt az a viselet, szerintem a mai napig az. Persze egy fiatal férfinak jobban áll zokni nélkül, de egy idősebb férfi meg talán pont, hogy zokni+szandálban néz ki jobban.
Ez csak mostanában, az utóbbi 10-15 évben lett kitalálva, hogy ciki.
Papucs viszont nem volt, csak otthoni, és az számított égőnek, ha valaki abban csoszogott le a boltba. Az olyan igénytelen dolog volt, inkább vidékies, ha úgy tetszik parasztos.
A papucs akkor jött divatba, mikor én 14 éves voltam, vagyis '93-ban. Előtte csak szandálban jártak a nők az utcán, munkahelyre, stb.
Papucs csak otthonra, strandra volt elfogadott.
Férfiak is akkortájt kezdtek el papucsot hordani, úgy '93-tól. Ez náluk elég igénytelen viselet szerintem, nőknél is csak akkor lehet valamelyest kiegyezni vele, ha magassarkú, vagyis nem verődik hozzá a talphoz minden egyes lépésnél.
Vérciki az az otromba klaffogó hang, egy igényes nő nem vesz fel ilyen (lapos) papucsot. Persze férfi sem.
Nem akarom megbántani a vidékieket vagy mezőgazdasággal foglalkozókat, inkább úgy írnám, hogy nem vidékies stílus volt, hanem munkás stílus.
(munkáscsaládból származom :P, de sosem viselkedtünk úgy, mint egy kulturálatlan, viselkedni nem tudó ember)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!