Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nyári munkán vagyok, recepción...

Nyári munkán vagyok, recepción dolgozom. A főnököm félreérthetetlen megjegyzéseket tesz nap mint nap. Kinek szóljak?

Figyelt kérdés
Nem akarom elveszíteni ezt a munkahelyet, mert elég jól fizetnek, de valamit kellene lépnem, mert elég megalázó. Kiszolgáltatottnak érzem magam, de ha a szüleimnek szólnék, akkor vége a munkának, a pénz meg kell nyaralásra.
2009. júl. 6. 21:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
senkinek se tudnál szólni, hiszen ő a főnök. Elég szemétség, elhiszem, hogy rossz igy, de csak kibirod ezt a kis időt.
2009. júl. 6. 21:57
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Csak a szája jár! Mosolyogj, és hagyd hogy leperegjen rólad!
2009. júl. 6. 22:06
 3/13 anonim ***** válasza:
74%

Ha nem tulaj is egyben a főnök, akkor neki is van felettese!

Szólj előbb neki udvariasan, de határozottan, hogy nem szeretnéd, ha így beszélne, viselkedne veled, mert te ide dolgozni jöttél.

Vagy még jobb: kérj tanácsot az ott dolgozó, megbízható kollégáktól. Ők ismerik, tudják hogy mivel hathatsz rá, mi a legjobb megoldás a leszerelésére.

2009. júl. 6. 22:09
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Ha van barátod hívd oda, menjen eléd munka után, hogy lássa a főnök is, hogy van valakid. Én biztos nagy csókokkal köszönteném a barátomat a főnök előtt :-)
2009. júl. 6. 22:27
 5/13 anonim ***** válasza:
80%

milyen megjegyzéskere gondolsz? hány éves vagy?

alapvetően tiltott a szexuális zaklatás, ami akár szóban is megtörténhet. de mielött jogi útra lépnél, én csak visszakérdeznék, hogy pl. ezt a stilust találja-e megfelelőnek? de mivel nem tudom miket mond, így nehéz tanácsot adni.

jó tippnek tartom azt is, ha beszélsz egy megbizható kolleganővel.

2009. júl. 7. 02:34
 6/13 anonim ***** válasza:
73%
[link] itt nézz szét
2009. júl. 7. 04:01
 7/13 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Kérdező!

Jobb, ha mindjárt most hozzá szoksz : csinos vagy, a legtöbb pasi (akár főnök, akár munkatárs) tesz majd ajánlatokat, megjegyzéseket...

Meg kell tanulnia egy nőnek kezelni az ilyen helyzeteket!

Udvariasan mosolyogj, vagy ha durvább a szöveg, akkor kulturáltan utasítsd vissza! ("- Legyen szíves, hagyja abba, mert ez téged sért.")

Célozz nyugodtan a feleségére ilyenkor : "Hogy van a kedves felesége?... És a gyerekek?..."

Meséld el a többieknek (kérj tanácsot tőlük), hogy mit tegyél, a főnök rádszállt?...

Ha elterjed a híre a munkahelyen, hogy a főnök zaklat, az előbb-utóbb visszajut a főnök fülébe is és talán erre visszafogja magát!

Beszéld meg valamelyik munkatársaddal, hogy ha közelít hozzád a főnök, akkor maradjanak melletted (mások jelenlétében biztosan nem mer majd szemtelenkedni)...

Azt is tanácsolom, hogy fordíts nagyobb figyelmet az öltözködésedre : zárt blúz/póló, nadrág, visszafogott stílus, ne legyen a ruházatod ingerlő ill. kihívó (recepción ez amúgy sem illendő)...

A sminked is legyen inkább természetes!

A viselkedésed is legyen kulturált, kimért, nem kell mindenkivel haverkodni!!!

(Gondold végig, nem lehet, hogy az öltözködésed vagy a viselkedésed ingerli a főnöködet ilyen viselkedésre?)

Tudom, azt sem könnyű megszokni, hogy egy munkahelyre dolgozni megyünk be, nem jópofáskodni vagy hódítani. De az ilyen nyári munkahelyek arra is nagyon jók, hogy ezt megtanuljuk... :D

2009. júl. 7. 04:09
 8/13 anonim ***** válasza:
89%

Meg kell szokni a szexuális zaklatást?

Fasza.

2009. júl. 7. 04:12
 9/13 anonim ***** válasza:
88%

Na nehogy már 80 fokban apácaruhában járjunk, mert van egy-két beszólás! Meg kell szokni? Na ne vicceljünk.

Kedves kérdező!

Csak neked szokott megjegyzéseket tenni és milyen megjegyzések ezek? Ha másnak is, nem lehet, hogy a kolléga ilyen? Amikor én dolgoztam nyári munkán, akkor én is belefutottam ilyen pasasba. Eleinte legyezgette a hiúságomat, majd már zavart. Amikor kikértem egy idősebb kolléganő véleményét, segítségét, akkor röhögött, hogy nézzem meg, mással is ilyen, azért csinálja velem is, hogy ne érezzem magam kirekesztettnek.

Nyilván ha a jó ízlést már sértik ezek a megjegyzések, akkor más a helyzet. Ha ilyen van, akkor kerek-perec mond meg neki, hogy veled így ne beszéljen, ne tegyen ilyen megjegyzéseket, mert nem tartod helyesnek ezt a fajta viselkedést.

De ha konkretizálnád a kérdést, akkor nem tapogatóznánk a sötétben.

2009. júl. 7. 08:20
 10/13 anonim ***** válasza:
83%

Azért nagyon gáz, hogy dög melegben csak azért legyen valaki zártabb ruhában, mert van pár perverz selejt, aki nem bírja magát türtőztetni. Szerintem nem a perverzeknek kéne diktálniuk. Valaki vehesse fel azt, amiben jól érzi magát, csak mert pár agyalágyult selejt azt hiszi, mindenhez joga van?

Beteg ez a világ.

2009. júl. 8. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!