Etika&etikett! Mivel sújtható a törvénytelen telefonspammer?
Kint van a nyilvános bejegyzés előtt a "§" jel. A T-com weblapja is ezt írja: "§" jel esetén az előfizető kérésére az előfizetői adatok tudományos, közvélemény- vagy piackutatás, valamint direkt marketing célokra nem használhatók fel.
Ennek ellenére egy csomó direkt és telemarketinges kötschög zaklat bennünket. Legszívesebben feljelenteném őket. Jogilag mit lehet tenni ellenük?
Nem az időnkénti egy-egy szélsz hívás a baj, hanem a napi 10-15. Szerintem (minden különös agyfelabszás nélkül) mindenkinek jogában áll eldönteni, hogy kíván-e ilyeneket fogadni, ilyenekkel foglalkozni (akár csak egy köszönöm nem erejéig is) vagy sem.
Én nem vetítem ki a nyűgjeimet másra, csak az a típus vagyok, aki ha akar valamit, akkor utánanéz, keres, megszűr, vesz. De egyszer sem azért megyek egy bevásárlóközpontba, hogy a parkolóban ágyneműt vegyek egy vándorárustól és nem azért kelek fel reggel, mert napközben mondjuk Zepter edényt vagy welnessutalványt akarok venni telefonon keresztül. Amikor nálam a szükség generálódik, akkor megyek utána a lehetőségeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!