Miért tegez le mindenki?
Engem is gyakran lezegeznek, pedig én 39 vagyok. Ilyenkor (pl. közértben) lazán visszategezek egy sziával. :)
39F
Ha letegeznek, akkor te is visszategezheted.
Amúgy én is 25 vagyok, de általában jóval fiatalabbnak néznek (nagyon sokszor a személyimet is elkérik, ha alkoholt vagy cigarettát akarok venni), de ilyen helyeken, mint bank, posta, stb., nem szoktak tegezni.
Mondjuk ha bemegyek egy boltba, köszönök, hogy jó napot kívánok, és az eladó úgy köszön vissza, hogy szia, akkor onnantól kezdve tegezem.
A kisugárzásodban lehet valami. Én 23 éves vagyok, gyűlölöm a tegeződést. Ha belemegyek pl. egy boltban, hogy tegezzen az eladó, utána hajlamos kissé túlzásokba esni, amikor a segítségét kérem, és úgy beszélni velem, ahogy nem kéne.
De az utóbbi években nem tegeznek le. Vagy csak nagyon ritkán. Szerintem két dologtól függ: a határozottságtól és a köszönéstől. Ha határozottan bemész egy boltba és az eladónak előre köszönsz, jónapottal, akkor nem fog tegezni. Ha viszont látja rajtad a tétovázást, akkor letegez.
Kivétel néhány trendi bolt a plázákban, ahol szerintem utasítás nekik a tegeződés. Jómúltkor anyukámmal mentem, és letegezték. Ő ezen teljesen kiakadt, pláne hogy következetesen magázta a tizenéves eladót, az meg nem vette észre magát, továbbra is tegezte anyukám. Az ilyeneken nem lehet segíteni. De a legtöbben felfogják, hogy nem, nem akarsz tegeződni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!