Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Titeket nem idegesít, amikor...

Titeket nem idegesít, amikor beszélgettek valakivel és az nem veszi le a napszemüvegét? Főleg fiataloknál látom ezt.

Figyelt kérdés

Engem marhára idegesít és biztos vagyok benne, hogy a fiatalok is ugyanúgy tudják, hogy ez flegmaság, csak nem érdekli őket. Szerintem nagy bunkóság nem a másik szemébe nézni, hanem álarc mögé bújni, nem egy napszemüveghez akarok beszélni. Nem véletlenül szokta az ember levenni, ha egy magasabb rangúval találkozik, mondjuk egy rendőrrel, közúti ellenőrzésnél, vagy egy tanárral szemben. Utálom ezt a flegmaságot.

A másik, ami idegesít, amikor két ember kezet fog és 1. nem néz az egyik a másik szemébe, 2. egyszerre hadarják el a nevüket, úgyhogy senki nem érti a másikét. Meg kell várni először, míg elmondja a másik.

Ti szoktatok ilyenekre figyelni? A szülők miért nem tanítják meg a gyerekeknek, hogy mi bunkóság és mi nem?

2012. máj. 13. 09:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Engem is zavar, és mindig leveszem.

14l

2012. máj. 14. 19:42
 12/16 anonim ***** válasza:

Fuhh ne is mondd...

Anno mikor gimis voltam és mentem hazafelé az egyik lánnyal, neki az volt az első hogy feltegye a napszemüveget. Oké, divatolt, vagy szüksége volt rá, passz. De csomószor volt hogy álltunk a buszmegállóban és akkor is rajta volt mikor felém fordulva beszélt/beszélgettünk. Aztán mikor a buszon álltunk, akkor is rajta volt. Annyira idegesített hogy el sem tudom mondani. Kb alig volt így kedvem beszélgetni vele, nem láttam hogy hova néz, és én sem tudtam vele normálisan beszélgetni, mert mindig a napszemüveget láttam, és benne saját magamat....Én volt hogy szóltam hogy "Bssszus nem látom hogy hova nézel, légyszi vedd már le"

2012. máj. 28. 17:43
 13/16 anonim ***** válasza:

És levette?

Szerintem is bunkóság, ezért amikor a HÉV-re fölszállok, vagy buszra, leveszem, majd újra fölteszem, ha leszállok. Pedig javarészt egyedül utazom.

19/L

2012. máj. 28. 18:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Igen levette.

De volt több eset is, ezeket a válaszokat kaptam kb:

- "Jaj bocsi :) " és levette

- "Jó' van már bsszus boccs"

- "Jaj már ez a mániád :@"

De sokszor volt hogy nem szóltam, inkább tűrtem.

2012. máj. 28. 21:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez csak egy túllihegett dolog. Ha szimpatikus az illető, vagy ha a barátod, akkor nem kéne hogy idegesítsen. Ha hívatalos helyen vagy ,valami olyan főnök, beosztott szituációban, akkor lehet ezt a kérdést csak megérteni. Szabadidőban laza társasági kontaktusban idegbetegségre vall,ha ilyesmi zavar. Bár én még a kesztyűben fog velem valaki kezet dolgon sem akadok ki, mert a lényeg,hogy egyáltalán kézfogásra méltatnak, ezt kell figyelni, nem az ostoba bebifláztatott etikettet, amit a selyem emberek nyomtak ki magukból. Nem ezek szerintem a bunkóságok. Bunkóság az,ha valaki kiközösít, lenéz, megaláz valakit úgy,hogy egy rossz tulajdonságot közvetít, közben az az illető nem érdemli meg azt.
2012. júl. 21. 15:54
 16/16 anonim válasza:

Arra még nem gondoltál, hogy többen - részben kényszerből - viselnek napszemüveget, nem pedig 'neveletlenségből vagy bunkóságból'?

Néhány példát fel tudnék sorolni...

A emberek annyira önzőek, hogy csak arra tudnak gondolni, mi idegesíti őket...

2014. júl. 27. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!