Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miből fakad a pincér-szakács...

Miből fakad a pincér-szakács ellentét?

Figyelt kérdés
2009. jún. 21. 22:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%
Én is dolgoztam konyhán, szerintem függ attól is hogy mekkora a hely, és persze személyiségtől is. Ahol most vagyok, itt nem nagyon vannak ellentétek, de korábbi helyeken úgy emlékszem a gyorsasággal volt baj, hogy nem hordják elég gyorsan az ételt, vagy bénán fogják meg, meg a rendelések. Van aki nem tud mindent fejben tartani, összekeveri az asztalszámokat, 3 szor vissza kell menni a vendéghez pontosítani stb. meg talán némelyik szakács alapból lenézi a felszolgálót, mivel az nem olyan kreatív munka, mint az övé. A borravaló sok helyen úgy van, és sztem máshol is így kéne lennie, hogy az egészet elosztják a teljes személyzetre, amiből a mosogató is ugyanúgy kap, mint a pincér, mert mindenki munkája benne van, ráadásul az övék a legkevésbé
2009. jún. 22. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez utóbbinak üzenem, hogy gondolkodjon már el mit mond. Minden jó amit leírt kivéve az utolsó mondatot. Mi az hogy a felszolgáló kevésbé dolgozik meg a borravalóért? Elárulom: 50-50 százalék a szakács felszolgáló hozzájárulása. Persze normális helyről beszélek, nem Mari néni kifőzdéjéről. Én felszolgáló vagyok, évek óta melózom ötcsillagos szállodákban itthon és külföldön egyaránt: amíg a szakács feldobja a lazacot a carving-deszkára, addig én a vendég előtt fél méterrel filézem lehelletvékonyra és formázom nyíló rózsa alakba. Szerinted az ezt követő taps a szakácsnak szól? Még meg sem kóstolta... És a sajttroli? Én szelektálom, és állítom össze a napi 15 sajtot amit én magyarázok el a vendégnek 5 percen keresztül és ugyanúgy én szervírozom. És ki gondodkodik róla, hogy a vendég jól is érezze magát, hogy visszatérjen? Ki beszélget vele hajnali egykor mosolyogva amikor a szakács már réges rég hazament? Szintén a felszolgáló. A két fél: a kinti és benti pálya teljesen egyenlő arányban melózik, ugyanolyan keményen. A jatt eloszlása is éppen ezért egyenlő normál esetben.
2009. jún. 23. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 A kérdező kommentje:
Tetszik az utolsó válasz. Nemcsak menő szállodákra igaz. Ahol van forgalom, ott a szakácsnak és a pincérnek is elég dolga van. Ez lehet egy kisvendéglő is, ahol egy este 3-mat pörög a pálya!
2009. jún. 24. 15:25
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
De a szakács nincs kint a platz-on, és nem nézi/látja a seggnyalást
2009. jún. 30. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim válasza:

15 eve vagyok szakács. Fizetésem 190 netto.Nap végén le üllők az étkezdébe és mosolyogva végignézem hogyan számolja ki a min 20 ezer bóravalóját a 20 éves felszolgáló kislány.

Durván 2-szer annyit visz haza mint én.

Az hogy ki dolgozik meg ezert a pénzért egy normál éteremben.Ahol a pincér max borsot tesz az ételhez azt mindenki döntse el maga.

2011. febr. 15. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:
Az jó hely lehet, ahol 20ezer egy nap a jatt! Irigylem :)
2011. febr. 16. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!