Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miből fakad a pincér-szakács...

Miből fakad a pincér-szakács ellentét?

Figyelt kérdés
2009. jún. 21. 22:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
20%
Miért? Az törvényszerű, hogy van a pincér és a szakács közt ellentét?
2009. jún. 21. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem törvényszerű, de aki már dolgozott vendéglátósként szinte biztos, hogy tapasztalta ezt.
2009. jún. 21. 22:31
 3/16 anonim ***** válasza:
34%
Az első vagyok! :) Bocsi, nem kötekedésből kérdeztem amit kérdeztem, de most itt elgondolkodtam ezen, és semmi nem jutott eszembe, mitől lehet ez ,de kíváncsian várom, hátha megmondja valaki :)
2009. jún. 21. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:
én is...
2009. jún. 21. 23:07
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a borravaló az ok..

A szakács csinája a kaját, a borravalót a pincér kapja..

Jó esetben osztoznak a nap végén..

Persze a kisördög ott van, hogy tényleg annyi volt az aznapi?..

2009. jún. 21. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:
Igen, de általában a szakács fizetése magasabb, mert a főnök is tudja, hogy a pincér borravalót kap.
2009. jún. 22. 00:12
 7/16 A kérdező kommentje:
Nálunk minimumbér+borravaló, a szakács meg kap 170 rugót!
2009. jún. 22. 00:15
 8/16 anonim ***** válasza:
95%

Én is vendéglátós vagyok, és sajna ez az ellentét mindig is volt és lesz is. Egy haverom mondta, hogy már a suliban nevelték őket erre: a főzést oktatók azt hajtogatták: ha hülye vagy jó leszel még pincérnek...

Szerintem az ok abban rejlik, hogy nagyon egymásra vagyunk utalva. Ha az egyik elcsesz valamit a másik nagyot szív. Ha a pincér félreüti pl. a rendelést és csak az étel elkészültekor derül ki, feleslegesen dolgozott a szakács, ráadásul gőzerővel kell összedobnia a helyes ételt míg a felszolgáló egy bocsánatkéréssel letudja a vendég és a konyha felé. Ez több mint bosszantó. Sok ilyen hibát el lehet követni: valami elfogy, info süket fülekre talál, pincér felveszi a kaját. Bent meg fogja a szakács a fejét huszadszorra is. De persze fordítva is lehet: pincér felveszi Mr. VIP-től a rendelést, konyha elfelejtete időben kimondani az adott ételt, kész is a baj. Pincér feje lesül a nyakáról miközben elmagyarázza annak a nyomorult VIP-nek, hogy bocsi de nincs. Vagy lassan jön a kaja, pincér tehetetlen, vendég bá meg már huszadszor kérdezi, hogy vajon most fogják-e a halat a tóban vagy mi a szösz van azzal a kajával h nem jön. Pincér feje megint sül és sül és sül, holott ő nem hibázott.

Összefoglalva: ha valamelyik fél hibázik, a másik akkor is szív ha ő mindent tökéletesen csinál. A hibák pedig egy pörgősebb helyen könnyen jönnek.

2009. jún. 22. 00:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:
Ez nagyon tetszett!
2009. jún. 22. 08:13
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Dolgoztam több étteremben is, általában a felszolgálók csajok voltak, a szakácsok meg pasik. A szakács mindig azon fintorgott hogy neki egy p.icsa ne parancsolgasson, hogy haladjon már, a felszolgáló meg azon volt kiakadva hogy a szakács ne bagózni járjon hanem főzzön ha már egyszer vár a vendég. Szerintem az egymásra utaltság miatt, meg néha már idegből is csak szívatták egymást ha sz.ar napjuk volt. Ki szívta meg? A konyhalányok...
2009. jún. 22. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!