Miből fakad a pincér-szakács ellentét?
Gondolom a borravaló az ok..
A szakács csinája a kaját, a borravalót a pincér kapja..
Jó esetben osztoznak a nap végén..
Persze a kisördög ott van, hogy tényleg annyi volt az aznapi?..
Én is vendéglátós vagyok, és sajna ez az ellentét mindig is volt és lesz is. Egy haverom mondta, hogy már a suliban nevelték őket erre: a főzést oktatók azt hajtogatták: ha hülye vagy jó leszel még pincérnek...
Szerintem az ok abban rejlik, hogy nagyon egymásra vagyunk utalva. Ha az egyik elcsesz valamit a másik nagyot szív. Ha a pincér félreüti pl. a rendelést és csak az étel elkészültekor derül ki, feleslegesen dolgozott a szakács, ráadásul gőzerővel kell összedobnia a helyes ételt míg a felszolgáló egy bocsánatkéréssel letudja a vendég és a konyha felé. Ez több mint bosszantó. Sok ilyen hibát el lehet követni: valami elfogy, info süket fülekre talál, pincér felveszi a kaját. Bent meg fogja a szakács a fejét huszadszorra is. De persze fordítva is lehet: pincér felveszi Mr. VIP-től a rendelést, konyha elfelejtete időben kimondani az adott ételt, kész is a baj. Pincér feje lesül a nyakáról miközben elmagyarázza annak a nyomorult VIP-nek, hogy bocsi de nincs. Vagy lassan jön a kaja, pincér tehetetlen, vendég bá meg már huszadszor kérdezi, hogy vajon most fogják-e a halat a tóban vagy mi a szösz van azzal a kajával h nem jön. Pincér feje megint sül és sül és sül, holott ő nem hibázott.
Összefoglalva: ha valamelyik fél hibázik, a másik akkor is szív ha ő mindent tökéletesen csinál. A hibák pedig egy pörgősebb helyen könnyen jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!