Miért lesz valakiből vegetáriánus?
A nagyobb resze azert, mert tuljatsza a szerepet.
Vilag eleteben egy senki volt aztan igy probalja meg magat ertelmesnek feltuntetni meg persze azzal, h nem reggel a facebookra meg nem jar bulizni meg stb.
Az állatmegöléses részt nem osztom, mert azt az állatot, akit te nem eszel meg, megesz más, és elvileg az állatok is ragadozók, ez az élet rendje.
Azt nem értem amúgy, hogy mért egészségesebb növényeket enni? Mert ha így van, akkor mért nem lettünk alapból növényevők?
Bocsánat a kicsit primitívért, nem akartam bántani vele. Mondjuk akkor inkább azt, hogy egyoldalú, a valóságot nem mindenben tükröző válasz volt szerintem.
Megint nem bántani akarok, de a kérdező a kommentben butaságot kérdez. Mi az, hogy ha egészségesebb a növény, miért nem lettünk alapból növényevők? Ez így marhaság, különböző fajok vannak, a növényevőknek a növény az egészséges, a húsevőknek a hús. Csak ott a bibi, hogy az ember nem húsevő, hanem mindenevő. Olyasmi mint a csimpánz vagy a disznó. És mikor látsz te egy csimpánzot vagy egy disznót húst enni? Elárulom, hogy nagyon ritkán. Mert a mindenevés alapvetően növényi táplálékot jelent, amit eszenciális fehérjékkel ki kell egészíteni, és ez kétségtelenül a húsból a legkézenfekvőbb. De ahogy egy disznó is elél hús nélkül (bár ha nagyon muszáj, fog magának csirkét, ha teheti, egy vaddisznó is néha valamit, vagy akár dögöt is eszik), úgy egy ember is lehet vegetariánus. Ez közelebb áll a fajunk táplálékszükségletéhez, mint az a nagy mennyiségű hús, ami ma a kultúránk részéve vált. És ráadásul ez egy új jelenség, még pár évtizede is falun egy héten egyszer vágtak csirkét, amit 3-4 ember evett, aztán ennyi volt az összes hús szinte, hogy még szegényebb korokról már ne is beszéljek. A szervezetünk nincs felkészülve nagyobb mennyiségű hús befogadására, ezért aki tartósan sok húst eszik, az ettől önmagában beteg lesz, elsavasodik stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!