Miért vált ilyen koszossá, lepukkanttá hazánk, Magyarország? Ennyire igénytelen nép a magyar?
Munkámból adódóan rengeteget utazom Magyarországon. És megdöbbentő amit tapasztalok, hogy az utak mentén, a vasútvonalak mentén random akárhol kinézek az ablakon mást nem látok, minthogy el van szórva a szemét, nem egy helyen halomban áll... A városokban a parkokban, tereken is mindenhol eldobálva a szemét, sok udvar a falvakban rendezetlen, koszos (és nem a putrik), szóval lehangoló.
Miért ilyen koszos az ország, miért nem olyan tiszta a magyar nép, mint mondjuk az osztrák, a német, a svájci?
Szerintem nem olyan rossz a helyzet. Mondom ezt bizonyos nemzetközi és a koromból adódó időbeli tapasztalatokra is alapozva.
Először is vannak nálunk sokkal koszosabb, szemetesebb helyek, Európában is (pl. Nápoly környéke). Másodszor, elég jelentős fejlődés van ezen a téren. Pár évtizede még minden falu határában külszíni szeméttelepek tornyosultak, bűzlő dögkutak voltak, és szétszórva is több szemét volt, mert nem volt megoldva a szemétszállítás eleve a vidék nagy részén.
Persze az igaz, hogy lenne hova továbbfejlődni, és nekem is úgy tűnik, hogy nem abba az irányba fejlődünk.
Szerintem a gazdaság szintjéből is következik, ami pedig a történelemből következik, tehát ebbe nem lehet nagyon belekötni, továbbá van igazság az előző hozzászólásbna is.
De például olaszok, bolgárok, amerikaiak többsége tisztának rtartja Budapesttet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!