2 puszi vagy 3?
Magyarországon kettőt szokás adni, jobbra hajolsz először (a bal orcád éri a másik ember bal orcáját).
Én is láttam embereket, akik három puszit adnak. Szerintem ez valamilyen szubkultúrához tartozhat. Főleg fiataloknál (fiatal hipstereknél) szoktam ezt látni, akiknél ezeknek a dolgoknak semmi valódi jelentése nincsen, csak az, hogy valamiben különbözzenek a többiektől, valamitől vagánynak érezzék magukat.
Egyébként Magyarországon kívül Európában csak Olaszországban szokás jobbra kezdeni a puszilást, a többi országban balra kezdik. Általában két puszit adnak, de ha jól emlékszem, mintha lenne olyan ország, amelyikben hármat szokás. Sajna nem emlékszem, hogy melyik.
köszi a vàladzokat! :) a mádodik válaszolòé nagyon kielégítő volt! nem is tudtam pl. hogy jobbra kell kezdeni,eddig mindig balra kezdtem...:/
egyébként én arra gondoltam, hogy pl. a 3 bensőségesebb viszony,vagy ilyesmi,de úgy látszik nem. akkor mostmar tenyleg nem ertem ezt a 3as dolgot..
(2. válaszoló vagyok)
Jaj, kérdező, nincs erre előírás, hogy jobbra kell kezdeni, csak ez a szokás Magyarországon az én tapasztalatom alapján. Arra kezdd, amerre "jön"! :)
Én sem húzom el a pofám, illetve nem is tartom, de pl. a múltkor is egy olyan eset volt, hogy egy kicsit lassabbka személy adott puszit, ilyen jó komótos ember, én meg inkább egy kicsit gyorsabb, kapkodósabb vagyok, én már rég elrántottam, amikor ő tartotta, kicsit furán jött ki. Szerencsére én sem ismerek sok pusziszkodós embert..(Nem értem, hogy mondjuk osztálytársi szinten miért kell mindennap pusziszkodni. Amikor rég nem látott ismerősök találkoznak, ott megértem, sőt jó dolognak tartom.Csak ilyenkor jön a fura eset, hogy ő 2-t vagy 3-at szokott, de szerintem is a 2 elfogadotabb, és tuti nem kerülsz kellemetlen szituba, nem értema 3 puszi embereket)
tegnapelőtt 16:33 ja jó, akkor úgy kellet volna írd, hogy ez a te megfigyelésed, ne úgy, mintha tények lennének.
Köszi az eddigi válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!