Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Veszel valamilyen ajándékot a...

Veszel valamilyen ajándékot a tanárodnak/tanáraidnak?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor melyik tanárnak?

Én az angol és a matek tanárnak veszek, és talán az ofőnek (ő a töri tanárom is).

2009. jún. 12. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
68%

Én nem veszek.

Nem is érdemlik meg főleg a magyar tanár nem.

Amúgy a másik, hogy ezt a hivatást választották. Rendbe van, hogy sok időt fektetnek bele, de ezt választották. Vehetnék a bolti eladónak is ajándékot amiért kiszolgált

2009. jún. 12. 22:04
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
És ad neked annyit a bolti eladó, mint egy jó tanár? Törődik azzal, hogy mi van veled, miért nem teljesítesz éppen maximumon? Vagy hogyan tudna méginkább a neked megfelelő cél irányába terelgetni? Vagy töri azon a fejét otthon, miért volt ma olyan rossz kedved?
2009. jún. 12. 22:11
 3/9 anonim ***** válasza:
62%

Én veszek 3 tanáromnak ajándékot,mert megérdemlik:)

magyar,földrajz,ofő(matek) tanárom lepem meg..

2009. jún. 12. 22:40
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Általánosba minden tanárnak vittem egy szál virágot, illetve az osztályfőnöknek egy csokrot. Szakközépiskolában már csak az osztályfőnökömnek veszek egy csokor virágot.
2009. jún. 12. 23:08
 5/9 anonim ***** válasza:
5%

22:11

Nem kérte senki, hogy azzal törődjön miért nem teljesítek maximumot.

Ő választotta ezt a küldetést

"Vagy töri azon a fejét otthon, miért volt ma olyan rossz kedved?"- egyiken se láttam, hogy foglalkozna azzal miért vagyok rosszkedvű

Ak

2009. jún. 12. 23:48
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Régen nálunk ( és ma pl.Németországban,Ausztriában sem )adnak semmit a tanároknak,és főleg nem a diákok.Csak nálunk megy a rongyrázás.Ajándék pedagógus napon,évvégén,általában az osztály közösen,ballagáskor pedig egy kis vagyont fizetnek a szülök.( akinek kevés a jövedelme,az bizony megérzi a kiadást )

Elég lenne megköszönni a fáradozását,ahogy régen tették.Pedig akkor a tanárok nem csak tanítottak,hanem nevelték is a gyerekeket.Ma igen kevés tanárról mondható ez el.De azt már végképp nem értem,hogy a jövedelem nélküli diák miből venne ajándékot a tanárának ?

Nincsenek már iskolás gyerekeim,de sok pedagógust ismerek,sőt a családban is van,és tapasztalatból beszélek.Igaza van annak,aki azt mondja,hogy ezt a hivatást választotta,kötelessége a tanítás,nevelés.

Ha csak pénzért meg háláért teszi,akkor ne maradjon pedagógus.

2009. jún. 13. 06:24
 7/9 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk (egyházi iskola és gimnázium) tilos a tanároknak ajándékot venni. Kapnak évvégén egy szép csokrot, de se egyenként, se az osztálytól nem kaphatnak ajándékot. Volt ako megpróbálta, a tanárok vissza is adták.

Akik végeznek, azok vesznek egy szép könyvet, amit mind aláírnak. Ennyi az ajándék.

2009. jún. 13. 07:53
 8/9 anonim ***** válasza:
69%
Messzire vezet ez a kérdés. És vajon miért sajnáljátok a virágot a tanártól, amikor pedig az orvoshoz mentek, súlyos ezreket fizettek ki szó nélkül (műtét előtt, után, gyermek születéskor). Ők nem azért választották a hivatásukat, hogy gyógyítsanak a fizetésükért? Vagy esetleg nem voltak tisztában a várható fizetéssel? De sorolhatnám tovább, pincér, benzinkutas... Ezek közül a foglalkozások közül a tanárok kerülnek ki a legszerényebb paraszolvenciával! Godoljátok el, amint a pincér vagy a professzor kezébe nyomtok egy szál virágot...aztán ágyő.
2009. jún. 13. 13:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Idén,év végén csak két tanáromnak vettem ajándékot,az osztályfőnökömnek,és az énektanáromnak. Az ofőnek az illem miatt,az énektanárnak pedig azért mert jártam hozzá énekkarra,gitárórára,furulyaórára,szóval sokat tanított,és még jófej is:)
2009. jún. 18. 21:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!