Hogyan köszönjek a férfi és női tanároknak a gimiben?
Minden válasz érdekel. ( de légyszives komolyan).
Figyelt kérdés
Hallottam barátomtól hogy a sulijában néhány tanár utálja ha a gyerek \'lecsókolomozza\':D hát szerintetek hogyan illő egy gimnáziumi tanárnak köszönni?
Gimnáziumban az általános köszönés a Jó napot kívánok (tanár úr/ tanárnő)!, illetve a Viszontlátásra.
2009. jún. 6. 18:54
2/11 anonim válasza:
Jó napot kívánok.
ha már régebb óta tanárod és megengedi akkor hello!:)
2009. jún. 6. 19:00
3/11 anonim válasza:
Nekünk megmondták a középiskolás tanárok, hogy mivel lassan felnőttek leszünk, így köszönjünk "Jó napot!"-tal, tehát tanuljuk a magázódást, de nem gyerek szinten, mert abból meg már, azt mondták, kinőttünk.
2009. jún. 6. 19:03
4/11 anonim válasza:
Attól is függ, h milyen nemű vagy. Ha például fiú, akkor mondhatod egy női tanárnak hogy a kezét csókolod, de egy férfinak már kevésbé.
Minden esetben megfelel a jó napot tanár úr/nő (vagy jó napot kívánok)
A lány vagy, akkor sztem ne használd a csókolomot.
2009. jún. 6. 19:05
5/11 A kérdező kommentje:
nem vagyok lány. mindenkinek kösz
2009. jún. 6. 19:18
6/11 anonim válasza:
Csak ne felejtsd el,hogy a félvállról odaköpött jónapot, és a tisztességesen kimondott jó napot kívánok Tanár nő,között baromi nagy a különbség!!
(:-)
2009. jún. 6. 19:32
7/11 anonim válasza:
csomószor nincs is idő végigmondani a jó napot kívánokot..
sztem a jó napot tanárnő is elég.. én is szeretem kimondani de mikor elkezdené az órát mikor beslattyogok nem igen lehet.
2009. jún. 6. 21:52
8/11 anonim válasza:
Jó napot [+ kívánok] // Viszontlátásra
illetve, tanárúr//tanárnő.
de ne csak félvállról, morogva, mert az nem köszönés, akkor se ha más esetben pl. a barátodnak köszönsz így. ;]
2009. jún. 6. 22:48
9/11 anonim válasza:
Napszaknak megfelelően.
Jó reggelt kívánok!
Jó napot kívánok!
Elköszönéskor: Viszontlátásra!
:-) Én így szoktam!
2009. jún. 6. 23:18
10/11 anonim válasza:
Nálunk első osztályfőnöki órán elmondták, hogy a megfelelő köszenési forma a Jó reggelt/napot/estét kívánok napszaknak megfelelően! Kihangsúlyozták, hogy kívánok nélkül az egész nem ér semmit. És elmondták azoknak a tanárnőknek a névsorát, akik nem szeretik ezt, hanem a Csókolom-ot kérik. Nekik pedig melegen ajánlott inkább Csókolom-ot köszönni. A többiek viszont utálják a Csókolom-ot. Úgyhogy nekünk könnyű dolgunk volt. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!