Ha egy nő kap egy csokor rózsát egy férfitól miért adnak belőle vissza egy szálat?
Figyelt kérdés
2012. febr. 6. 22:33
1/3 anonim válasza:
azt jelképezi, hogy a nő a férfit választja párjául. amolyan "köszi, cserébe megtartalak" gesztus. :D
2/3 anonim válasza:
na,nekem még soha nem adtak vissza egy szál rózsát sem
3/3 anonim válasza:
Erről még én sem hallottam. Egyébként tény, hogy a "virágnyelvnek" (nem véletlenül ez a neve, eredetileg ezt szó szerint lehetett érteni) sok jelentése van.
pl. a vörös rózsa a szenvedélyes szerelem (ezt mindenki tudja)
a Sárga rózsa az elmúlás virága (elmúló szerelem) (Bródi János sok dalszöveget írt, amiben ez jelentkezik is)
a búzavirág, és egyéb kékszínű vadvirágok a barátság jele
a gyöngyvirág a könnyek virága...
Amit viszont kevesen tudnak, az az, hogyha egy virágot fordítva adnak át, annak a jelentése pont az ellenkezőjét jelenti.
A virágnyelvet egyébként nagyon jól kiegészítették régen a legyezővel, és a zsebkendővel(lásd: Elvesztettem zsebkendőmet c. népdal) A leejtett zsebkendő pl. a férfinak szóló jelzés: kvázi "szabad a pálya".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!