Szerintetek milyen dolog az hogyha egy nő elvárja egy férfitól, hogy az ugyanúgy takarítson a házban?
Régebben a nők feladata volt a házimunka, főzés.. A férfiaké a munka. Most már változott, mert a nők is dolgoznak. Éppen ezért. Én elvárnám a férjemtől, hogy besegítsen a házimunkában. Persze ez függ attól, hogy mennyire végez megerőltető munkát.
Vélemények?
Ui: Nem vagyok olyan kommentekre kíváncsi, hogy a nők így meg úgy. De olyanokra sem, hogy a férfiak így meg úgy..
Most nem akarom össze ugrasztani a két nemet, csak véleményekre vagyok kíváncsi.
Üdv!
Szerintem természetes dolog, ha esetleg egy férfi (férj) segít a feleégnek a házimunkában. De fordítva is igaz!
Én is szoktam (nő létemre) füvetnyírni, autót takarítani, ásni, vagy éppen fát hordani, vagy fát vágni...
De a férjem is szokott segíteni elmosogatni, porszívozni...
Ha egy családban egyenrangúnak tekintjük a másikat akkor természetes ha besegítünk a másik munkájába. Ha nem tekintjük egyenrangúnak a másikat akkor nem lesz egyértelmű, és természetes, hogy segítek a másiknak, ha van időm és nem csak elvárásaim lesznek a másikkal kapcsolatban, hogy ezt vagy azt neked kell megcsinálni, és ha nincs kész akkor miért nem csináltad meg, ahelyett, hogy segítenénk a másiknak...
Ez persze csak az én véleményem...:)
Manapság az a normális, ha a férfi és a nő osztoznak a házimunkán, hiszen általában a nő is és a férfi is napi 8 órában dolgozik egy munkahelyen. Régen a nők "munkahelye" otthon volt és a háztartás és gyereknevelés tartozott főleg bele.
Amúgy ez a dolog megegyezés kérdése. Két értelmes, felnőtt ember képes úgy megosztozni a házimunkán, h mindketten elégedettek legyenek a felosztással.
Nálunk pl nem kérdés, h ha az egyikőnk fáradt és kimerült, akkor a másik fog mosogatni, stb. Ha mindketten kivagyunk, akkor ráér az másnap is. :) Igazából mindketten kedvünk szerint végezzük a házimunkát és mindketten tudjuk, h mikor lustultunk túl sokat és akkor belehúzunk, h megmaradjon az egyensúly. De igazából nem is beszélünk meg ezen semmit sem. Magától értetődő, h így kell működnie a dolognak. :)
27/N
Szerintem az a normális ha mindenben osztozik egy nő és egy férfi a háztartásban.
Ha a párom úgy látja hogy fáradt vagyok, vagy szimplán nincs kedvem szó nélkül elmosogat vagy felsöpör, egyedül pakolni nem pakol mert nem szeret.
De olyan dolgot amit én is meg tudok csinálni annak ellenére hogy "férfi" munka én is megcsinálom.
Kimegyek rakni a tűzre, ha úgy van vágok is fát.
A bojlert rosszúl rakták fel, nem vezették el sehova a túlfolyót, azt is én csináltam meg hogy ne álljon a víz a fürdő szobába.
A csöpögő wc-t is megcsináltam szó nélkül.
Szóval mi mindenben osztozunk.Elvégre ő miatta is telik a mosogató, és rám is van fűtve..
Kedves Kérdező! Helyes és jogos a kérdésed, amelyre én is azt tudom csak válaszolni, hogy - ha mindkét fél házon kívül is dolgozik, - a férjtől háztartási segítséget várni magától értetődő, sőt: fel sem merülhet, hogy másként legyen.
Engedd meg azért, hogy - legtisztább szándékkal - felhívjam a figyelmedet valamire. A kérdés magyarázatában írod: "régebben a nők feladata volt a házimunka, főzés. A férfiaké a munka". Látod, itt (akaratlanul) megkülönböztetést tettél a "házimunka" és "A" MUNKA közt. Tudat alatt tehát téged is befolyásolt az a káros és nőellenes közvélekedés, amely szerint a háztartásbeli - úgymond - "nem dolgozik", míg a férfi a házon kívül MUNKÁT végez. Kétségem sincs, hogy nem így gondolod, hisz családban élsz..jól tudod, milyen volumenű MUNKA háztartást vezetni. Főként gyereknevelés mellett, egész embert kíván. (Ha egy-egy férfi valamilyen oknál fogva belekóstol, három nap után, általában, "lóg a nyelve"..visítva menekül:-))
Csak nyelvileg szerettem volna pontosítani. Mi nők ügyeljünk arra, hogy házimunka és munka közt "szavak szintjén" se disztingváljunk. A véleményemet meg megismétlem: IGEN. Az elvárás jogos.
"Ha egy-egy férfi valamilyen oknál fogva belekóstol, három nap után, általában, "lóg a nyelve"..visítva menekül"
Remélem, hogy nem minden férfira gondolsz! Én már nagyon régóta csinálom és nem "visítok" annak ellenére sem, hogy a gyerekem (aki már segíthetne szinte bármilyen házimunkában) nem segít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!