Ti hogy álltok a puszival köszönéshez?
Fiú vagyok és nincs sok lány ismerősöm.
Egyik barátommal közös barátunk egy lány. Ők puszival köszönnek egymásnak de én soha nem adok puszit annak a lánynak csak ha felköszöntöm szülinapján, névnapján. Nincs bajom a puszival de nem vagyok hozzászokva. Senki nem kezdeményezi, én se, de most nem róla van szó hanem úgy általánosságban.
Én azért is nem ragaszkodok hozzá mert ez azért közvetlenebb mint a férfiak közötti kézfogás és mi van ha undorodik tőlem a másik. Én se örülnék ha egy bűn ronda lány puszilgatna.
Vélemény? Ti hogy vagytok vele?
Én csak közvetlen családtagjaimat, barátaimat, ismerőseimet puszilom meg köszönéskor, ill. felköszöntéskos.
És azt például nem értem, hogy pl. a munkahelyemen, ahol naponta találkoznak a kollégák, miért szokás ez egyesek között? Ilyen utoljára a középsulimban volt...
Nagyon nem bírom ezt az 56 puszit mindenkivel.
Nálunk a szűk baráti társaságban van két srác, meg (velem együtt)két lány. Nálunk a köszönés, ha hosszabb ideje nem találkoztunk, vagy hosszabb ideig nem fogunk, akkor egy ölelés.
"Ti hogy álltok a puszival köszönéshez?"
Egyes családtagokkal szoktam, illetve nő barátaim egy részével így köszönni.
Egyébként erősen függ a társadalmi rétegtől. Általában az alsó rétegekben és az alsó középosztályban elterjedt a barátok között, a középosztályban és attól fölfelé már nem, mert ott az individualizmus és a visszafogott, tárgyilagos viselkedés az ideál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!