Miért van az, hogy mi férfiak még a WC-deszkával is udvariasságot mutatunk?
...avagy: -Miért nem vár(hat)juk el a nőktől,hogy ha mi lehajtjuk a deszkát,akkor ők hajtsák fel nekünk? Talán hüJe kérdés,de erre már régóta kíváncsi vagyok!!
Ffi/37
Minden udvariassági szokás a férfiak és nők egyenlőtlenségére utal. Azzal, hogy segítünk a nőknek egyes dolgokban, előreengedjük őket, apró gesztusokkal tesszük könnyebbé az életüket (mint pl. a WC deszka) kifejezésre juttatjuk a tényt mely szerint a nők gyengébbek, törékenyebbek.
Egyébként ezek a berögzült udvariassági gesztusok is okai annak, hogy minden egyenrangúsági törekvés ellenére a nők ma sincsenek egyáltalán egyenrangúként kezelve. Sehol.
OK, tehát általánosságban:
hagyományosan a fizikailag erősebb, harcra képes férfiak mennek vadászni, háborúzni stb, a fizikailag gyengébb nők őrzik a barlangban a tüzet, nevelik a gyerekeket, főzik meg az elejtett vadat. Max a közelben gyűjtögetnek.
Egy nőnek lehet mondjuk 10 utóda, egy férfinak 100. Tehát a nőre vigyázni kell, mert a fajfenntartás letéteményese.
Később változott az életmód, de változatlanul vigyáztak a nőkre, udvariasak, előzékenyek voltak, és ugyanezzel a lendülettel meg is határozták, hogy mit csinálhatnak és mit nem.... Szabadok nem voltak a nők, de legalább udvariasak voltak velük.
Ezek a dolgok nagyjából a szexuális szabadosság és a fogamzásgátlás betörésével változtak meg teljesen az utóbbi évtizedekben (nota bene: ez csak pár évtized az emberiség több tízezer éves történetében). A nők egyenjogúsága ugyan nem teljes, de majdnem, s azon kívül, hogy keményen helyt kell állniuk a munka férfias világában, még a családi tűzhelyt is melegen kell tartani, a férj kedvében járni, a gyerekeket felnevelni, csinosnak és kívánatosnak lenni, főzni, mosni, takarítani... és még csak le se hajtja senki azt a fránya WC ülőkét...
A munkához való jog ára, úgy tűnik, az volt, hogy a férfiak nem tisztelik többé, nem óvják többé, nem adják át a helyüket a BKV-n, és néha egy-egy kamasz felháborodva megkérdezi, hogy ugyan miért is kellene tisztelni a nőket, ők sem jobbak mint mi...
Nagyszüleink forognak a sírjukban...
"Egyébként ezek a berögzült udvariassági gesztusok is okai annak, hogy minden egyenrangúsági törekvés ellenére a nők ma sincsenek egyáltalán egyenrangúként kezelve. Sehol."
Ez teljesen így van, de az udvariassági formák nem innen erednek. Ez nagyon szép lenne, ha a férfiak ezzel kárpótolnák a nőket, de ez sajnos nem igaz. Az udvariassági formák az udvarlás részei, az apró szívességek azért alakultak ki, hogy a férfiak ezzel is előrébb jussanak abban, hogy meghódítsák a nőket.
Anyám, de unalmas már ez a halom nőgyűlölő itt GYK-n.
Komolyan mondom, egyre szánalmasabbak a hímneműek, legyetek melegek akkor és probléma megoldva! Nap, mint nap itt szenvedtek, te jó ég...
hat nalam ez igy van: en takaritom a piszkos wc-t a ferjemnek nem kell! Tolem ugyan elvarhatna hogy lehajtsam, de nem kell mert mindig lehajtja... Igy volt nevelve.
Amugy igen, udvariassagbol szoktak a a ferfiak ezt tenni, de valakinek ez vagy termeszetes, valaki pedig eve alatt sem kepes megtenni parjanak meg akkor sem ha az keri...
Asszem így igaz,tényleg kevesen vagyunk olyan férfiak,akik az apró dolgokra is figyelünk... Nem akarom magam isteníteni,de mindig -még ha tizenévesként nem is mutattam,aztán nagyon jó volt "előkotorni a pincéből a megfigyeléseket"- észrevettem a nők értékes oldalát is és a törődés természetessége akkor maradt igazán bennem,amikor láttam Leányomat megszületni!
Nekem fontos pl. az,hogy: -Az ablakpucolás az csak a férfi dolga,az asszony ne akarjon a létrán "csavarogni"!
A mosatlant meg a piszkos padlót sem csak a nő "gyártja"! (...nagy bev.listával el sem engedem egyedül vásárolni az asszonyt!) Nem hívok szerelőt semmihez. Nem kell szobafestő. Nem kell autószerelő. Inkább én magam megcsinálom,amit kell! Ha Anya ki akarja próbálni a festőhengert? Ki akarja tépni a vezetéket,mert cserélem? Hát hajrá! Nem csak elvárni kell tudni,hanem engedni is kell! (Ha eljutok a csempézésig,akkor odaadom a kalapácsot: -Nesze,Anyjuk! Add ki a mérgedet! :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!