Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért szoktatok elkésni...

Miért szoktatok elkésni általában?

Figyelt kérdés
Ha lehet, a legrészletesebben fejtsétek ki az okokat :)
2009. máj. 27. 21:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsabban telik az idő, mint gondolom. Meg aztán az utolsó percben kell megkeresnem a kulcsomat, az órámat, a szemüvegemet, stb.
2009. máj. 27. 21:50
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

Nekem a véremben van. Egyszerűen javíthatatlan vagyok. Hiába a korábban kelés, korábban indulás. Nem találom a kulcsomat, rendszeresen elveszik. Aztán a buszmegállóban veszem észre, hogy nincs nálam a mobilom. Nyomás vissza érte. Vissza a megállóba, mivel enyhe szociális fóbiám van, nehezen szállok fel a nagyon teli buszokra, várok egy aránylag üreset (igyekszem leszokni erről, de nagyon rosszul tudok lenni, tapasztalatból inkább nem kockáztatok már). Ha véletlenül időben lennék, akkor a sors lép közbe. Dugó, lerobban a busz, villamosnál áramhiba (nálunk ez elég gyakran megesik).

Vagy éppen előző nap este már nem volt erőm megfürdeni, akkor azt is reggel kell. Zuhanyzás, hajmosás... Hiába kelek korábban, sosem jön össze a pontosság.

De most már nem is igyekszem. Az emberek tisztában vannak vele, hogy milyen vagyok, a barátnőim már direkt legalább 10 perccel később érkeznek. :D Akkor lesz gázos, ha dolgozni kezdek, onnan nem lehet csak így elkésni...

Elég részletes voltam? :) Ha valami zavaró tényező eszembe jutna még, akkor írok.

Üdv: Egy notórius késő. :D

2009. máj. 27. 22:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azóta szoktam csak elkésni, mióta gyerekem van. Általában nem kalkulálom bele, hogy az ő cuccait is össze kell szedegetni, vagy az utolsó pillanatban át kell öltöztetni mert össze kajázza, issza a ruháját. A másik, hogy sose nézem meg, mikor jön a busz, csak úgy simán elndulok. És általában az orrom előtt megy el.
2009. máj. 27. 22:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert mindig. Én már a születésemnél is...nem indultam el..a dokin múlt aztán. A gyerekem is túlhordtam..többet késik nálam. Múltkor Gtalk, kérdezgetem, tíz kérdés után beválaszol: nem baj ha nem beszélget, mert 4(!) perc múlva indul az egyetemre ZH-t írni, és még addig át akarta nézni az anyagot! A nemtommilyen programozás matematikai alapjait!

Nálunk az életprogramunk része. Karmánk.

2009. máj. 27. 22:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Csörög az órám. Lenyomom. Na még 5 perc. És ha van 3-4 ilyen 5 perc, akkor már kések.

Indulás előtt még egyszer el kell mennem vécére és akkor általában az ajtóból jövök vissza.

És a harmadik verzió pedig az, hogy elfelejtem beállítani az órát.

2009. máj. 27. 23:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább kedves nejem éppen aktuálisan "elkeveredett" holmija miatt.

Magamtól akkor szoktam késni, amikor időnként kevesebb időt szánok a dologra. Általában mindig _jóval_ előbb nekilátok minden szükséges készülődésnek, és _jóval_ előbb is indulok, ha egy mód van rá. No és amikor erre valami pillanatnyi szeszélyből nem kerítek sort, akkor csúszik be néha (szerencsére viszonylag ritkán) egy-egy késés.

De általában én szoktam várni másokra.

2009. máj. 27. 23:26
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismerősöm, aki betegség miatt késik, reggeli hasmenés gyötri, és hiába kel nagyon korán (pl. 5-kor vagy fél 5kor, ha 8-ra megy), nem biztos, hogy átvonul rajta, mire indulni kell. Sajnos van ilyen betegség, az orvosok nem nagyon tudnak segíteni rajta, és egy ebben szenvedő ismerősöm szerint annyira nem is veszik komolyan - ja, ők el tudnak indulni időben a munkába, és nem kell a kialvatlanságtól egy mosott sz.rként kezdeniük a napot. Aki ilyen beteg, az érthető módon nem is szokta megmondani a valódi okot, inkább vállalja a szemrehányásokat.

Csak azért mondom ezt el, mert talán nem kéne mindig leharapni a késők fejét, mert lehet, hogy nem az ő hibája, és épp elég szenvedés neki, hogy így kell élnie.

Szerintem inkább késsen valaki, és végezze rendesen a munkáját, (pl. az ebédszönetből lefaraghatja a lemaradást, vag ytovább marad) - mint érkezzen pontosan, de hanyag legyen egész nap, és egy órára elmenjen ebédelni, stb.

2009. máj. 28. 20:07
 8/10 anonim ***** válasza:
89%

Én is sokszor elkésem, suliból szinte minden nap.

Felkelek 6.30-kor, visszaalaszok, felébredek megint, de 10 percig még muszáj döglenem az ágyban, máris 6.50 van. Nagy nehezen kikászálódok az ágyból, rájövök, hogy nincs tiszta ruhám. :D Nagy nehezen találok vmi ruhadarabot, amiben elfogadhatóan nézek ki, megfésülködöm, fogat mosok. Ránézek az órára: 7.10, óóó, hisz még van időm, a busz 7.25-kor indul, gyorsan bekapok vmit. :) Eszembe jut, hogy fogszabályzóm van, így megint indulok fogat mosni. Csak az a bibi, hogy fogszabival egy alapos fogmosás nem 5 perc, hanem min. 15. Máris lekéstem a buszt. A következő majd 7.30 körül jön, azzal forgalomtól függően 5-10 perc késéssel még beesek az első órára. :D

Egyébként utálok várni, ezért mindig megpróbálom "kicentizni" az időt, de vhogy sosem jön össze. :)

Ha délután kell mennem vhova, mindig azt hiszem, hogy van még bőven időm, de pl. ha reggel nagy ritkán felébrdek 6.00 körül, akkor is lekésem a 7.25-ös buszt.

Talán nekem is a véremben van a késés. :D

2009. máj. 30. 14:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem kések, pont az ellenkezője: erős késztetést érzek arra, hogy minimum fél órával előbb érkezzek. Néha alapból elindulok előbb, mert mondjuk nincs más dolgom, meg szeretek elsőként odaérni valahova, de van, hogy azt hiszem, el fogok késni, és ezért elkezdek rohanni.. Elég rossz, állandóan várnom kell, és nem vagyok túl türelmes típus. De van egy barátom, aki mindig késik, szóval vele mindig megpróbálom korábbra megbeszélni a találkozót, hogy ne kelljen annyit várnom rá :) Állítása szerint nagyon nagy a rumli nála, ezért rendet kell raknia/meg kellett etetnie a macskát, de már rájöttem, hogy csak elalszik/nincs kedve elindulni/túl sokáig fürdik, illetve szárítja a haját :D
2009. szept. 3. 20:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Eddig egyszer késtem el, pékségben dolgoztam már a 4.hete egyfolytában és elfelejtettem feltölteni a telefonomat, így szegény koppra lemerült, és annyi erő nem volt benne, hogy zenéljen. Mivel már hozzá voltam szokva, hogy hajnal 1.40-kor keltem, így csak fél órával tovább aludtam.

Amikor még suliba jártam, akkor pedig vagy hó miatt, vagy a busz lerobbanása miatt késtem el.

2010. ápr. 21. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!