Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit kell akkor tenni, hová...

Mit kell akkor tenni, hová kell akkor fordulni, ha egy mozgássérült tanulót facebookon, interneten keresztül sértegetnek és bántanak, ismeretlen indokok miatt, és azért mert mozgássérültsége miatt más szabályok vonatkoznak rá?

Figyelt kérdés

Nagyon fontos lenne. Köszönöm.

Lehet, hogy nem jó kategóriába írtam, de nem tudtam hová írjam.

2012. jan. 21. 16:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%

sajnálom, hogy ez nehezíti az életedet.

Tudod, a nagymamámnak tyúkjai voltak, ha az egyik fehér volt, akkor a barnák azt csipkedték. Ha fehérek voltak, akkor meg a barnát.

:( nehéz az élet, de ne hagyd magadat.

ők szerintem elég buták, bután viselkednek. Tanulj csak jól, mert biztos szükséged lesz rá az életben. nem szabad meghunyászkodni, mert a jóindulatukra akkor sem számíthatsz - sajnos.

Ezek nem akkora kiváltságok, amikre irigykedni kellene.

Készülj fel, ilyen lesz az élet is, vagy még ilyenebb.

ne tudd meg, milyenek a női munkatársak egymással :(

Az egyiket irigylik, mert van férje, a másikat, hogy nem kell férjjel kínlódnia, irigylik, aki megfeszitett munkával tanul, és irigylik azt is, aki mindig lazsálhat ....

Aki nem simul be az általnos erkölcsi szintjükre - erkölcstelenségükbe - azt úgyis kiközösítik.

Tudod, akkor inkább különc vagyok, akire azt mondják, de fenn hordja az orrát.

2012. jan. 23. 21:55
 12/16 A kérdező kommentje:

El nem fogjátok hinni mi történt! Én már teljesen kész vagyok, ki vagyok akadva, és az egész családom is. Múlt héten iskolában senki nem szólt hozzám, fogalmam sem volt, hogy kinek mi a baja konkrétan velem. Volt ez a facebook-os eset is, és nem tudtam mit tegyek. Itthon maradtam, nem mentem iskolába, közben rákényszerültem arra, hogy magántanuló lettem, és fogalmam sem volt mit kellene tennem...

Aztán az jutott eszembe, hogy levelet kellene írnom az osztályfőnöknek, és abban segítséget kérni tőle. Kinyomtattam azokat amiket facebook-on írtak rólam, azt a cikket amit belinkeltetek és írtam egy levelet az ofinak, hogy bántanak, meg dumálnak rólam, és megkértem, hogy segítsen ezt velük helyre tenni egy osztályfőnöki órán.

Erre tudjátok mi történt?

Az ofi berendelt engem, anyukámat, nevelőapámat, az igazgatót, az igazgatóhelyettest, az egész osztályt és mondták, hogy menjünk be egy úgymond "tárgyalásra". El is mentünk, mire odaértünk, döbbentem láttuk, hogy ott vannak még más szülők is, és az ofi velük beszélt. Az előtt, mielőtt mi odaértünk, ellenem hangolta az egész osztályt és még a szülőket is, felkészítette őket az egészre. Minket meg szépen kihagytak belőle, hogy ne is számítsunk erre az egészre, ne tudjunk rá felkészülni.

Aztán bement mindenki az osztályba, elkezdődött a "tárgyalás".

Jöttek folyamatosan a vádak, hogy velem mindig kivételeznek, órán telefonozgatok, dolgozat előtt mindig hazamegyek és úgy teszek mintha beteg lennék, ordibálok a tanárral, követelőzök másokkal meg ilyenek, holott ezek közül egyik vád sem igaz. Mindenki ellenem volt, az egész osztály vádaskodott, össze-vissza hazudtak rólam mindent, próbáltam megvédeni magam, de ők már annyira be voltak tanítva, hogy labdába nem rúghattam mellettük. Anyukám sem, pedig neki nagy szája van ha kell. Köpni nyelni nem tudtunk. Van az osztályunkban egy nagyon nagyon rosszindulatú lány, ő volt a kiindulópontja az egésznek, és olyan hangnemben beszélt, hogy az már nagyon durva volt. Fennhangon beszélt az igazgatóval, hogy ő hogy képzeli, hogy engem véd és nem az osztályfőnököt?

Értitek? Egy taknyos 17 éves simán pofátlanul nekiront az IGAZGATÓnak. Az igazgató úr sem tudott ezzel mit kezdeni, szerintem ő sem látott még ilyet.

Volt ott pár apuka is, azok meg felnőtt létükre folyamatosan engem aláztak, szinte a sárga földig tiportak, még azt is megkérdezték, hogy mi jogon járok én oda, meg hogy ezek után, milyen érzéssel megyek be oda, meg hogy ő a helyemben biztos nem menne oda, mert hát én mit okoztam másoknak, hátráltatva vannak a többiek meg ilyenek. Nagyon belemásztak a lelkembe.

A vége az lett ennek az egész "tárgyalásnak", hogy le lettem osztva mint a sz*ar, lealáztak, és az egészből ők és az osztályfőnök jöttek ki győztesen, és mindenki az osztályfőnököt sajnálta, hogy szegény, pedig ő csak jót akart nekem mindig, és mindenben segített.(Azt azért megjegyezném, hogy az ofi állított ellenem mindenkit, soha nem segített nekem semmiben, bármilyen kéréssel is fordultam hozzá, és az egész osztály gyűlöli őt mert egy nagy szemét, de mégis mellette állt mindenki)Volt ott egy anyuka, ő volt az egyetlen (anyukámékon kívül), aki mellettem állt úgymond, és védett.

Erre reggel a lánya ment iskolába, és a többiek nekitapadtak, hogy az ő anyukája hogy képzeli azt hogy védett engem, meg olyat is mondott az a nagyon rosszindulatú lány, hogy legszívesebben felpofozná az anyját, meg ilyenek. Ő ellene is ellene fordította az osztályt a lányok már hozzá sem szóltak. Szegény osztálytársam fogta a cuccát és zokogva rohant el onnan az anyukája munkahelyére. Utána hívott engem telefonon és mesélte ezeket el.

Nagyon sajnálom. Nem elég ezeknek hogy a sok kölyök a szüleikkel az élen kiutáltak és elűztek engem az osztályból, de még szegény másik osztálytársam is. Most ő is azon gondolkodik, hogy elmegy az iskolából csak fogalma sincs hova.

Még azt is megjegyezném, hogy ebben az évben két osztálytársam is elment már az osztályunkból, az egyik pánikbeteg lett mialatt odajárt, a másik az utolsó hónapjaiban már szorongáscsökkentőkön élt, őket is kikészítették.

Én teljesen megalázva érzem magam, főleg azok után hogy még egyes apukák is hogy letiportak engem, és bűntudatom is van mert szegény osztálytársam kapott csak azért mert engem védtek.

Mit csináljak???? Kihez/ hová forduljak??? Kérlek titeket segítsetek!!

2012. jan. 31. 13:54
 13/16 anonim ***** válasza:
83%

szerintem ezekkel nem tudsz mit csinálni, mert elmebetegek mind... én sem láttam még ilyet. Ha már ennyire eldurvult a helyzet, akkor inkább azon gondolkozz, hogy hova tudnál átiratkozni, ahova be tudsz illeszkedni, teljesíteni normálisan a feltételeket, és nem lennének ilyen problémáid mint itt. Ott új lappal kezdhetnél mindent akár még magántanulóként is.

Jobbat nem tudok, nem voltam ott, és fogalmam sincs, hogy mennyire akartad hogy kivételezzenek veled, mennyire nem, és miért vannak ennyire ellened.

Nekem is volt mozgássérült osztálytársam, nem akarták hogy kivételezzenek velük, csak a minimális segítséget várták el, hogy ugyanúgy részt tudjanak venni az órákon mint más.

Azért gondolkozz el, hogy te miben voltál hibás, mert ok nélkül azért nem esnek így neki az embernek.

Egyébként nálunk is van olyan suli, ahol megmondják hogy ők nem vesznek fel 'ilyen' ("problmás") tanulókat (és már azért kiközösítenek vkit, mert szegényebb, vagy kevésbé szép stb), de van normális iskola is, ahova több ilyen tanuló jár, ott normálisabbak a tanárok is.

Ha van ismerősöd hasonló helyzetben, akkor érdeklődj nála hogy ő hova jár és hogy tudott beilleszkedni.

2012. jan. 31. 15:46
 14/16 anonim ***** válasza:

egyébként meg nem hinném hogy te voltál a hibás...velünk is ezt csinálták, nem szóltak hozzánk, meg hiába voltunk jók valamiből, azt mondták rólunk hogy értelmi fogyatékosok vagyunk, amúgy minket se bírt az osztályfőnök, én is sok lelki problémával küzködtem, kórházba is kerültem emiatt meg kimaradtam a suliból (pedig sztem a tanulás lett volna az egyetlen esélyem az életben)főleg általánosban, akkor elég sokat bántottak minket, de akkor még nem volt facebook... meg annyira beteg voltam, hogy tanulni se tudtam és ezért butának néztek, pedig biztos nem voltam buta, mert pl sakkozni is jól tudtam...

Egyébként ilyen "tárgyalás" nekünk is volt suliban, de nem mi kezdeményeztük (én csak egyszer panaszkodtam, akkor sírva mentem a tanárhoz, h bántanak) hanem ofő, de velünk az volt a bajuk, hogy nem beszélgetünk senkivel, és meddig akarjuk ezt még csinálni, a tanároknak meg az hogy sokat hiányzunk...

mondjuk utána át is mentünk másik suliba, ott sokkal jobb volt már.

akkor meg válts sulit, tanulj jól, és aztán fősulin / egyetemen lehet sokkal normálisabb értelmesebb emberekkel kerülnél össze. De szerintem a munkahelyeken még csak rosszabb a helyzet, mint általába a sulikban...

2012. jan. 31. 19:01
 15/16 anonim válasza:

Szia

Én is kapok "oltást" suliban azért mert jobb tanuló vagyok mint a többiek (gimnáziumba járok és azért menetem oda hogy tanuljak)

szóval rosszindulatú emberek minden hol vannak sajnos mondjuk amin én csodálkoztam hogy sem osztályfőnököd sem a szüleik nem próbáltak megérteni

Abból amit leírtál én a helyedben iskolát váltanék és ha ott kapsz is engedményeket csak annyit használj belőle amit feltétlen kell azaz ne élj vissza vele

Ne add fel egy máik iskolában tisztalappal küzdj tovább

2012. jan. 31. 19:59
 16/16 anonim ***** válasza:

[link]

szia, próbáld meg az ombudsman-t hátha segít!

2012. febr. 9. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!