Szociális fejlettségemet, fejletlenségemet, hogyan növelhetem?
Addig, amíg nem tudod, milyen személyiségtípusba tartozol, ne csinálj semmit. Mert nem tudod, legfeljebb érzed, hogy min kellene változtatnod. Négy fő személyiségtípus létezik, két csoportra osztva:
Extrovertált (kifelé forduló)
Szangvinikus
Kolerikus
Introvertált (befelé forduló)
Melankolikus
Flegmatikus
Persze nem lehet az embert ebbe a 4 kategóriába besorolni, hanem ez keverve van meg az emberben. Például én Flegmatikus személyiség vagyok főleg, kb 70%-ban, de vannak olyan tulajdonságaim, amik a Melankolikusokra jellemzőek, de van Szangvinikus tulajdonságom is. A Kolerikus személyiség pedig szinte teljes mértékben hiányzik belőlem.
Olvass utána, keress rá interneten ezekre, keress önismereti tesztet, töltsd ki, de őszintén válaszolj!
Konfliktusokkal, problémamegoldással, új helyzetek keresésével fejlődhetsz.
Semmi köze ehhez a személyiségtípusoknak. Tipizálás és általánosítás helyett inkább megismerni kell másokat és magadat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!