Vajon hogyan tudnám zárórakor tényleg bezárni az éttermet?





Nekem is volt egy éttermem, én nyitottam és én zártam, napközben is sokat voltam bent (Ma már nem tehetem meg, mert családom van). A záróra éjjel 2-kor volt, és akkor meg is kérdeztem a személyzettől,hogy ki az aki plusz pénzért marad? 1-2 ember mindig maradt, akiknek hó végén ki is fizettem a túlórát. Én viszont mindig addig maradtam, amíg az utolsó vendég el nem ment. Ha reggel 6-kor, akkor reggel 6-kor. Szerintem a fizető vendég az első, így, amíg ő még enni-inni akar, addig nekem a rendelkezésére kell állnom. Természetesen, ha személyzetként vagyok ott, akkor túlóradíjért cserébe, de vendéget nem rúgunk ki.
Persze mindez Görögországban volt, kb. 10 évvel ezelőtt, ahol eléggé más a mentalitás, csak hogy egy példát említsek: Görög embernek sértés az, hogy ha a tányérját elveszik előle, mert ezzel úgy érzi, hogy ő már nem szívesen látott vendég. Más-más ország, de az elv szerintem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!