Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért akadnak ki egyesek a...

Miért akadnak ki egyesek a végletekig azon, ha valaki véletlenül csinál valami kárt?

Figyelt kérdés

Sok ilyen embert látok/ismerek.

Példa: Oda adnak neked egy poharat, te aazt leejted, eltörik. Erre, nem hogy az lenne a reakció, hogy "nem gond, én is ejtettem már le poharat, semmi gond, összeszedjük", hanem az jön hogy "Te, milyen szerencsétlen vagy, miért nem figyelsz oda, hát te tényleg semmire nem tudsz vigyázni! Egy ilyen apróságot is elrontasz... Hihetetlen vagy!"

És egy ilyen apróságért is leszórnak és percekig ez a téma, hogy eltörtél egy poharat, véletlen, és mekkora szerencsétlen vagy, nem tudsz vigyázni semmire...

Az ilyen emberek miért csinálják ezt?

Így vezetik le a feszűltséget, vagy csak szimplán köcsaögök?

2012. jan. 15. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Elvezik, h mas is balf.aszkodik.
2012. jan. 15. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim pont ilyenek voltak velem kiskoromban, valamit elrontottam rögtön jött az ordítozás hogy milyen szerencsétlen vagyok stb. Hát persze hogy egész gyerekkoromban valahányszor csinálnom kellett valamit egyenesen rettegtem nehogy elrontsam.

Lényegében hogy úgy van ahogy írod: a mindennapos feszültségeik (amiket ők csináltak saját maguknak mert pl. nem bíznak magukban, a képességeikben, nem úgy élnek, nem olyan ember mellett élnek amilyen mellett szerettek volna, nem olyan munkát végeznek amilyet mindig is szerettek volna, vagyis boldogtalanok) ilyenkor hirtelen kitörnek. Rengeteg feszültség van bennük, és pl. egy pohár eltörése csak az utolsó csepp abban a teli pohárban.

Meg aztán ők is ezt látták a szüleiktől, ők is le voltak szidva a sárga földig, így aztán az önbizalmuk mindmáig nulla, csak mivel felnőttek(nek hiszik magukat) ezért úgy hiszik kötelességük játszani az erős embert, mert különben mit fognak gondolni mások (másoknak való megfelelni vágyás - az önbizalomhiány egyértelmű jele). És ez az önbizalomhiány is egy a sok feszültségkeltő tényező között (sőt valójában az összes többi az önbizalomhiányból ered, amiatt alakult ki egyáltalán - "nem merek kilépni a rossz kapcsolatomból mert egy magamfajta senkinek se kellene", "nem merek kiállni magamért a szemétkedő főnökkel szemben mert ugyan ki vagyok én ahhoz", stb.).

2012. jan. 15. 19:53
 3/5 anonim ***** válasza:
A hangsúly nem is a kárcsináláson van, mert kárt azt lehet kicsit is, meg nagyot is okozni. De például egy vizespohár eltöréséért - ami aztán tényleg nem nevezhetö nagy veszteségnek - hallgathatja az ember évekig is öket.. De ha egy nap ötöst hozok haza valamiböl a suliból, arra már következö nap nem is emlékeznek! Engem csak ez a kettös mérce idegesít, hogy a rosszat (ami legtöbbször annyira nem is rossz) azt felemlegetik még a halálos ágyadon is, de a jót, mint például egy jó jegy az iskolában (amiért megdolgoztál), azt olyan természetesnek veszik, hogy többé nem is említik. Azt bezzeg nem!
2012. jan. 16. 17:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezek abszurd dolgok, és hirtelen az az ember biztos nem gondolkodik kicsit csak előre ripacskodik.
2012. jan. 17. 17:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Velem is előfordult, hogy "bénáztam", eltörtem valamit, de szerencsére nem szidtak érte. Én jobban odavoltam, mint az illető, akinek a holmija tönkrement.

Nagy cirkuszt én se csapnék, ha fordítva történne, hiszen ha véletlen volt, hát véletlen volt, istenem, a lónak négy lába van, mégis megbotlik.

2012. febr. 11. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!