Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Magyarországon miért ítélnek...

Magyarországon miért ítélnek ennyire külső alapján az emberek? Miért ennyire idióták.

Figyelt kérdés
Megfigyeltem hogy itt mindenki leszól mindenkit.Akinek különleges egyedi stílusa van az leszólja az egyformákat.Az egyformák meg leszólják a különleges egyedi stílusúakat.Szóval az is rossz ha valaki úgy néz ki mint a többiek mivel akkor egyen rib_nc ha egyedi stílusa van akkor meg "hogy néz ki". Jártam több külföldi országban , ott nem állnak negatívan egy extrém kinézetű emberhez és nem nézik hülyének hogyha valaki rocker vagy goth ,még az sem furcsa ha talpig neon színben mész az utcán vagy ha fürdő köntösben.Magyarország mikor jut végre magasabb szintre?
2012. jan. 10. 23:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem meg az a baj h mindenki egyedinek hiszi magát aki a tömeggel szembe megy. Ennek hatására gyakorlatilag összefogásképtelenek vagyunk, mert mindenki okosabb / szebb / stílusosabb / kreatívabb / hozzáértőbb mint "az átlag" :)
2012. jan. 11. 09:32
 12/20 anonim ***** válasza:
91%
Bocsi ha rosszul fogalmaztam szóval így akartam: mindenki egyedinek hiszi magát és úgy érzi, hogy a tömeggel szembe megy.
2012. jan. 11. 09:34
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

Nem pártolom a tipikusan magyar magyar mentalitást, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy:

AZ ELSŐ BENYOMÁST EMBERTÁRSAINKRA IGENIS A KÜLSŐNKKEL TESSZÜK!

Más kérdés persze, hogy a toleranciafaktor országonként (és társadalmi osztályonként is) más és más.

Nem értek egyet a svájciak magasan hordott orrúságával sem éppúgy, mint azokkal, akik patkányt viselnek magukon tele vannak pirszingekkel, narancssárga kakastaréjt hordanak, de mindeközben elvárják, hogy komolyan vegyék őket.

2012. jan. 11. 11:22
 14/20 anonim ***** válasza:
93%

"Megfigyeltem hogy itt mindenki leszól mindenkit.Akinek különleges egyedi stílusa van az leszólja az egyformákat.Az egyformák meg leszólják a különleges egyedi stílusúakat."

Én nem tudom hol élek, de ilyet (18 év felett) egyáltalán nem tapasztaltam, és azelőtt is csak a középiskolám falai között a bezárt és unatkozó osztálytársaimtól. (De ott ugye bármibe belekötöttek, hogy lehessen valamin csámcsogni.)

Itt gyik-en vannak néha viták, hogy "ha ősrokker vagyok miért nem fogad el a társadalom?" Amúgy főiskolán/egyetemen is leszarják, ha valaki átlagosan öltözik illetve ha hihetetlenül egyedinek érzi magát. Munkahelyen meg nem is látok ilyen nagyon extrém emberkéket.

Lehet, hogy csak én vagyok nagyon elvarázsolt, de engem nem érdekel ki hogy néz ki, és azt se látom, hogy mások ezért egymás torkának ugranának.

2012. jan. 11. 12:30
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Bécsben dolgozom. Ott az az érzésem, ha wc ajtóval a hátamon bumliznék végig a városon az se tűnne fel senkinek.

De egy kis osztrák falucskában már csak azért is megnéznek mert megyek az utcán. Hát még ha punk-nak öltöznék? ;)

Szóval nem csak az van itt hogy "oh, külföld ott mennyire toleráns mindenki" hanem inkább az, hogy a fővárosokban elnézőbbek a csodabogarakkal szemben, a kisebb településen könnyen kinézik még az egész normális arcokat is.

2012. jan. 11. 14:47
 16/20 A kérdező kommentje:
A kereszt szüleim kisvárosban laknak , tehát nem olyan híres Los Angeles szintűben , de itt is van mindenféle emberke és nagyon toleránsak az emberek , láttam embert aki pizsamában ment reggel , vagy láttam embert aki bőrnadrágban , teljes bőrszerkóban , cowboy kalapban jött a boltba de ugyanúgy kezelték őket mint a többieket semmi megrökönyödés vagy hasonló nem volt.
2012. jan. 11. 14:51
 17/20 anonim ***** válasza:
50%
És szerinted normális, hogy valaki pizsamában meg le a boltba? :D
2012. jan. 11. 16:16
 18/20 anonim ***** válasza:
72%
nem csak magyarországon...
2012. jan. 11. 19:19
 19/20 anonim ***** válasza:
93%

Ez azért van, mert az amerikaiak, kanadaiak így nőttek fel, hogy körülöttük mindig is voltak furcsaságok.

Ezért ez nekik nem olyan újdonság, és megbámulni, megjegyzéseket tenni sem illik.

Mo.-on azért sokkal egyöntetűbb az öltözködési stílus.

2012. jan. 12. 04:11
 20/20 anonim ***** válasza:
"Mo.-on azért sokkal egyöntetűbb az öltözködési stílus." Ez az igazi tragédia. :(
2012. jan. 28. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!