E-mailben elköszönési lehetőségek?
Figyelt kérdés
Mindig gondban vagyok az e-mailek lezárásával, főleg, ha több levelet is váltunk, nem csak egyet írok.
Milyen elköszönések lehetnek azonkívül, hogy üdv, további szép napot, várom válaszod/írj?
(nem közeli kapcsolatról van szó, de nem is munkaügy vagy főnök stb.)
2012. jan. 10. 20:13
1/7 anonim válasza:
A legtutibb, ha beállítasz egy automatikus aláírást, üdvözlettel xy. Ez teljesen hivatalos, bárkinek küldhető, de akivel bizalmasabb viszonyban vagy, az elsőre megütközik rajta, de aztán látja, hogy automatikus aláírásról van szó és nem fog foglalkozni vele. És így neked sem kell foglalkoznod vele :)
2/7 A kérdező kommentje:
áhh, nekem ez a megoldás nem tetszik, mert egyszerre használom az email címem hivatalos és magánügyekben, van amikor sűrű a levélváltás, olyankor nem is probléma, hogy nincs aláírás/elköszönés, és furán mutatna ha ott lenne valami hivatalos blabla.
2012. jan. 10. 20:22
3/7 anonim válasza:
Én nem szoktam elköszönni, csak aláírom.
Közelebbi ismerőseimnek a nicknevemmel, távolabbiaknak a valódi nevemmel.
4/7 anonim válasza:
az üdv miért nem jó? legtöbbször azt használom. Hivatalosban üdvözlettel, ha kérek valamit, akkor köszönettel
5/7 zeronibble válasza:
puszi, csoki, csumi, cső van, csálesz, szasz, najólegyél, jól egyél, az viszlát, szép nagyot, erő egészség, legyél kemény, legközelebb ugyanitt, mentem csákó, csöcs, majd ütközünk... És még sokkal viccesebbeket is kitalálsz...
6/7 A kérdező kommentje:
Nincs semmi baj az üdvvel, szoktam azt is használni, csak kíváncsi voltam valami újra esetleg...
utolsó: én normális dolgokra gondoltam, nem valami tizenéves suttyó vagyok, már bocs... mégis ki a francnak írjam elköszönésnek mondjuk azt, hogy csöcs?! persze lehet, hogy ti a baráti körben ilyen stílusban beszélgettek.
2012. jan. 11. 14:39
7/7 zeronibble válasza:
Mégis mi a gont azzal, hogy "az viszlát"? Arra próbáltam utalni, hogy nem nehéz ilyesmit kitalálni, főleg ha közvetlen a kapcsolat. Nem feltételeztem 31 éves fejemmel, hogy akikkel gyakran levelezel, azzal illedelmes, karót nyelt hangnemben kellene beszélni. Egyébként netikett szerint se része a baráti e-mailnek a megszólítás-köszöngetés-aláírás. Chat hosszú mondatokban. A legtöbb levelező felülete is erősen ezt támasztja alá. A lev. listák kimondottan tiltják, és más, többszemélyes beszélgetést is illetlen meg-megszakítani a folytonos etikettkényszerrel. Ja, és attól hogy bunkó vagyok nem vagyok suttyó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!