Ki törekszik arra, hogy lehetőleg mindig MAGYAR
termékeket vegyen? Tudtátok, hogy a magyar termékeknek
5-össel kezdődik a vonalkódjuk?
Figyelt kérdés
Melyek azok a magyar márkák, amikből ti rendszeresen vásároltok?
2009. máj. 24. 20:23
1/6 anonim válasza:
Én szinte mindig magyart veszek mindenből. Zöldség gyümölcs alap, hogy csak a piacon kistermelőtől. Ami kivétel a ruhák, meg a kozmetikumok.
2009. máj. 24. 20:34
2/6 anonim válasza:
én úgy vagyok ezzel, hogy vannak magyar termékek, amiket ismerek, tudom, hogy jók és ezeket keresem is.
de alapvetően azt veszem meg, amiről tudom, hogy jó. (néha kipróbálok ezt-azt persze)
két egyformán jó termékből az olcsóbbikat veszem, két egyformán jó és közel egyforma árú termékből a magyar veszem meg.
csak azért mert magyar nem fogom sem a sz@rt, sem a jóval drágábbat megvenni.
2009. máj. 25. 00:11
3/6 anonim válasza:
megpróbálok, bár egyre nehezebb, mert egyre drágábbak a MAGYAR áruk, a sz.r külföldit pedig megetetik velünk, ami fele annyiba kerül.
Egyébként az izraeli termékeknek 729-cel kezdődik.
2009. máj. 25. 13:44
4/6 anonim válasza:
Szia!
Én is úgy vásárolok, ahogyan a 2. már leírta, azzal, hogy a zöldséget, gyümölcsöt majdnem mindig a piacon, a hús egy bizonyos hentesnél veszem, ahol csak magyar husit árulnak.
De ez az 5-ös dolog sántít:
Milupa Junior gyerekital 1+
vonalkód: 5 997672 stb.
Származási hely: Németország
2009. máj. 25. 14:39
5/6 anonim válasza:
A megfigyeléseim alapján (nem vagyok szakember) ha egy terméket magyar cég forgalmaz, annak is 599-el fog kezdődni a vonalkódja; vagy ha itt csomagolják, attól persze nem lesz magyar termék... Igen, oda kell figyelni a vásárlásra, mert mindannyiunk érdeke. Zöldséget, gyümölcsöt, tejet piacról, egyebet pedig megvizsgálva, elolvasva, átgondolva, ésszel, lehetőleg nem multiból, bár erre egyre kevesebb a lehetőség.
2009. máj. 28. 13:15
6/6 anonim válasza:
...és ha csak az van ráírva, hogy EU-s és nem EU-s .... mint pl. a mézkeverék? Én például azt sem értem, hogy miért van olyan sok lengyel termék a polcokon, vagy mitől ilyen drága pl. az alma és miért import minden. Korábban ez volt a legolcsóbb, gyerekkoromban ősszel zsákkal is vettük, mert szerettük és elfogyott. Hát nálunk már semmi sem terem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!