Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan oldjam meg, hogy...

Hogyan oldjam meg, hogy SKYPE-os partnereimmel mindig, illetve minél nagyobb valószínűséggel elérjük egymást?

Figyelt kérdés

Tudom, ennél butább kérdést ritkán tesznek fel, de tanács-, ötletkérésemet csak kérdés formájában tehettem fel, mert kérdőjel nélkül a moderátor visszadobta.

A SKYPE előnyeit azoknál szeretném élvezni, akik külföldön, vidéki városban laknak, illetve csak mobil telefonon érhetők el.

Belépek, megjelenik a kezdőlap, de senki neve nem zöldül ki.

Mit tanácsoltok?

Állapodjak meg a barátaimmal egy-egy konkrét időpontban, kérve, hogy akkorra Ők is élesítsék a számítógépüket? Vagy továbbra is legyek türelmes, és ha sikerül sikerül, ha nem nem?

Látok "akadályt" az én oldalamról is. Nem vagyok gyógyíthatatlan Internetfüggő, hazamegyek, lehívom az e-mail-jeimet és esetleg egykét dolognak utánanézek. Viszont a gép több órán keresztül be van kapcsolva, mert azon dolgozom. Ilyen erővel a SKYPE-ot is bekapcsolhatnám, mert onnan nem kívánt hívás nem jön - mint a városira vagy a mobilra -, mert csak barátok a partnereim, hívásokat sem akarok mindig fogadni, mert olyankor dolgozom (magyarról fordítok idegen nyelvekre.) Az a kérésem, adjátok tovább a tapasztalataikat (szokásaikat), hogy a kölcsönös igénynek megfelelően tudjam tartani a beszéd (beszélgetés) kapcsolatot a barátaimmal.

2009. máj. 22. 20:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem testvérem van külföldön, másik időzónában, és leginkább skypen beszélgetek vele. Részemről egy nap kb 14 órán keresztül be van kapcsolva a gép, minimum, skypen mindig fent vagyok igaz 2 nevem van egyiken csak a családom van fent, ha épp olyanom van jobb nekem így.

Testvérem is sokat van fent a gépen, mégis van, hogy 2 hétig nem is tudom elérni, igaz most gyakran elcsípem, mert irja a dolgozatát.

Az előzetes időpont egyeztetés az jó ötlet, de ha a barátaid nem nagyon kapcsolják be a skype-t akkor nekik is mondhatnád, hogy szeretnél velük beszélgetni és a skype az ingyenes vagy sokkal olcsóbb mint más eszköz erre a célra.

Pl. tesóm az Egyesült Államokban van, és kb 5 ft felhivni a mobilját, mig a tölem 30 km-re élő nagynénémet 50 ha mobil, 8 ha vezetékes.kb. Bár a saját skypem nincs feltöltve, csak másik tesómé, aki otthon lakik.

2009. máj. 22. 20:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, ilyen ötletekre, tapasztalatokra gondoltam. Köszönöm.
2009. máj. 22. 21:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Jelentkezz be a skype-ra rejtett módban, és ha valakivel beszélni akarsz , írj neki szöveges üzenetet. Ha ő is rejtve fenn van, akkor rögtön ltja, hogy beszélni akarsz vele, ha nincs fenn, akkor kapja meg, amikor legközelebb mindketten online lesztek, és tudni fogja, hogy keresed
2009. máj. 22. 22:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez is jó ötlet! Sajnos a moderátor miatt kellett ilyen furcsán feltenem a kívánságomat, hogy tanácsokat kérek a kialakult szokásokról, de örülök, hogy így is megértettétek.
2009. máj. 23. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!