Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért kisebb mindenütt a női...

Miért kisebb mindenütt a női wc "befogadóképessége"?

Figyelt kérdés
Akárhol vagyok mindig azt tapasztalaom, hogy a női wc-nél mindig sorba kell állni. Tény, hogy nőknek hosszabb ideig tart egy pisilés is, a női wc-ben a férfihez képest +2 fülke szokott lenni általában, míg a férfiaknak ott a piszoár is. Miért nem nagyobb női mosdókat terveznek, több fülkével?
2011. dec. 17. 15:08
 1/4 anonim ***** válasza:
51%

Hát mivel nem szoktam férfi wc-be járni, így nem tudom hogy álltalában mekkora a különbség.

De pl. a medve farmon 8ott dolgoztam, azért tudom) a férfi wc 2db wc és 2db piszoár van.

A női wc-ben 9db wc van.Mégis mindig nagy a sor a női wc-nél, a férfinél pedig nem szokott sor lenni.

Ennek több oka is van, a férfiak alapból ritkábban járnak wc-re főleg idegen vagy nyilvános helyen.

A gyerekek a női wc-t használják nemtől függetlenül, hisz anyukával megy be, ami jócskán lelassítja a bejutást.

Tehát hiába van 2x akkora női wc, mégis nagy a sor.

2011. dec. 17. 15:37
 2/4 anonim ***** válasza:
51%

Az még rosszabb, amikor úgy van megoldva, hogy női vécé: 1 darab vécé, férfi vécé: 1 darab vécé plusz 1 darab piszoár.

Miközben köztudott, hogy a nők egyrészt gyakrabban pisilnek, mint a férfiak, másrészt tovább is tart.

2011. dec. 17. 17:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Tényleg több wc van a férfi wc-kbe. Tapasztalat, ugyanis szoktam oda járni..
2011. dec. 20. 20:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kisebb a befogadó képessége, csak gyakrabban és több időt töltötök bent. Értem én, hogy technikai okokból tovább tart, de ez a befogadó képességein nem változtat a helységnek. Az "áteresztő képességet" meg a "terheléshez" kell igazítani.
2011. dec. 21. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!