Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Túl sok a humor, hogyan...

Túl sok a humor, hogyan komolyodjak?

Figyelt kérdés
17 éves srác vagyok ahogy idősödöm egyre érettebbnek kéne lennem. Viszont bárhogy próbálok, komolyabb lenni, nem sikerül. Valami foszlányok látszanak a viselkedésemben, de vajmi kevés. Ha komoly is vagyok az 1-2 óra múlva elszáll és ugyanúgy hülyéskedek, poént csinálok szinte mindenből mint ahogy nem szeretném. Emiatt alkalomadtán nem vesznek olyan komolyan az emberek. Sok mindennel próbálkoztam, de azok vagy gyenge próbálkozások vagy már olyan szintű komolyodáshoz vezetett, hogy rontott a hangulatomon. Mit tegyek? Nem szeretném hülye gyerekként feltüntetni magam...
2011. dec. 7. 19:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ismerem ezt (bő kétszer ennyi idősen)...

Két kis dolgot említek:

- a humor feszültségoldó olyan helyzetekben, amikor nincs teljes érzelmi biztonságban az ember, mondjuk nem a legközelebbi családtagjaival vagy barátaival van, hanem kicsit idegenebbekkel. Jól el lehet rejtőzni a humor mögött egy ideig...

- humorba, humoros előadásmódba torkollhat az is, ha túl élesnek érzel egy helyzetet, konfliktus-féle van, s ennek az élét veszed el a humorral. Ennek következtében én már jártam úgy, hogy valami negatívat, egy rossz élményt mondtam el egy társaságban (velük kapcsolatos), ők meg hahotáztak. Elég rosszul esett, hogy nem vesznek komolyan, de azt mondták, ne csodálkozzak, mert szuperviccesen adtam elő... Ekkor jöttem rá, hogy önkéntelenül is a helyzet élét igyekeztem elvenni...

A humor jó. A humor nagyon jó. A humor jót tesz az embereknek.

A humor mögött el lehet picit rejtőzni. Időszakosan. Csak ne maradj mögötte... Ha bízol azokban, akikkel vagy, merd megmutatni magad közelebbről is, mélyebben is...

Remélem, adtam valami kis adalékot a humor-témád feldolgozásához...

(N)

2011. dec. 7. 21:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Ja, a nevetés a feszültség oldására szolgál.

Szerintem nincs ezzel semmi. A lányok is azt szeretik, ha vidám vagy, és nem búskomor ;)

Ráadásul elmegy későbbiekben is ez, legyél jókedvű, ne akard feladni, főleg ha frusztrálna a feladása.

2011. dec. 8. 00:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Komoly akarsz lenni, mint a sertésinfluenza?

Szerintem nem kell erőltetni, ha a helyzet úgy hozza, komoly leszel magadtól is. A megnyilvánulásodból tudni fogják, hogy most nem tréfálsz.

Ha mindenből poént faragsz még olyankor is, amikor erre nem vevők, akkor előbb próbáld felismerni, és utána visszafogni magad. De azt sem kell túlzásba vinni.

2011. dec. 8. 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Én 21 évesen se tudok mindig komoly lenni, sőt ismerek 40 éves embert aki sokszor úgy tud viselkedni mint egy 17 éves pedig majdnem ennyi idős a fia.

A komoly embereket nem szeretik az életben.

2011. dec. 10. 14:10
 5/5 anonim válasza:
Ne komolyodj. Legyél önmagad. Keress olyanokat, akik ezt keddvelik.
2022. jún. 26. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!