Ha egy félig vadidgen tenne nektek egy kisebb szívességet, ami pénzbe/energiába nem kerül csak kissé sok időbe, ti mivel hálálnátok meg?
ha valaki csak félig vadidegen,akkor már nem vadidegen,max.idegen...
én vadidegennek azt nevezem,ha valaki leszólít ismeretlenül az utcán akármivel...vagy tök ismeretlenül ír egy levelet,vagy akármi...
Mivel az az ember nyilván önzetlenül tette... Áááá figyelj nem tudom, attól függ, hogy mit tudsz róla, neked mennyi pénzed van. Ha milliomos vagy, akkor vehetsz neki a karácsonyi pulykától elkezdve bármit. De, mivel gondolom ez nem áll fent :), szerintem egy köszönő lap is megteszi, de gondolom már megköszönted akkor abban a szituációban. Ááá figyelj többször neki rugaszkodok, de nem jutok dűlőre, ismernem kéne az egész szitut teljesen, hogy tudjak erre konkrétan felelni! :)
Szóval milyen az a szívesség? Mekkora? Vett egy buszjegyet neked, mert kiderült, hogy nem volt nálad pénz?
Írd le légyszíves. Kutatok az emlékezeteimben, hogy ki tett nekem valaha szivességet. Én szerettem tenni, de nem szivességet, hanem olyan dolgokat, hogy ha megláttam pl. Egy bizonyos féllábú cigány embert a földön, akkor a boltban vettem neki szendvicset és egy kis édességet. És kutatok-kutatok igen, volt hogy egyszer egy vadidegen nő leszólított a vasútállomáson bemutatkozott elmondta, hogy kicsoda micsoda és hogy nincs pénze hazautazni. Vettem ki az automatából egy ezrest és oda adtam neki. Emlékszem az volt az utolsó ezresem. Visszaküldte (!! ) És egy szép sms-el megköszönte, hogy nekem is azt az örömöt kivánja, amit én okoztam neki, azzal, hogy segítettem. Ez nekem bőven elég volt, nem kértem volna semmi mást! :)
Ne haragudj, lehet, hogy egy kicsit kuszára sikerült, de úgy írtam le, ahogy jöttek a gondolatok... :)
Valamivel mindenképp, bár azért tényleg nem mindegy, hogy milyen kaliberű volt a dolog. De ha sok idejét elvette, akkor legalább egy doboz bonbont vegyél neki.
Anno én is sok szívességet megtettem, én sem kértem cserébe semmit, volt, akitől kaptam ezt-azt cserébe. Csokit, könyvet, könyvutalványt...megmondom őszintén, hogy jólesett, mert nekem is csak időmbe került a dolog, de lett volna jobb dolgom is. Voltak azonban olyanok is, akik állandóan csak kértek és egyértelműen átment kihasználásba a dolog. Na azóta megnézem, hogy kivel és mikor "jótékonykodok".
Az nem semmi, hogy vadidegen kölcsön ad könyvet. Én még ismerősnem sem adok kölcsön, csak közeli rokonnak, mert az a tapasztalatom, hogy búcsút mondhatok a könyvemnek.
Figyusz szerintem bőven elég, ha időben visszaadod, vagy ha egyáltalán visszaadod :) Esetleg, amikor viszed, akkor viszel valami kis jelképes ajándékot, egy kis tábla csokit, nem kell ezért adósságba verni magad, nyilván szívesen segített neked.
Amúgy miért adott neked kölcsön könyvet? És milyen könyvről van szó? Honnan tudtad, hogy neki meg van az a könyv? Hogy jött ez elő? Oda vitte a könyvet a lakásodhoz? Vagy hogy volt, mert még mindig nem tiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!