Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért iszik minden kőműves,...

Miért iszik minden kőműves, festő?

Figyelt kérdés
Állandóan söröznek...kivételt még nem láttam.
2011. dec. 4. 02:16
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Nyáron én végzett Szobafestő, mázoló és tapétázó szakember leszek:)

Nagyon ritkán szoktam berúgni, de akkor is csak buliba. Az egyetemisták jobban isznak mint én. Nem vagyok alkesz, nem is cigizek.

A szakmunkásba nagyon sokan cigiznek. Azt nem tudom hogy ki mennyit iszik de volt olyan aki a kocsmából jött el melózni vagy másnaposan jött a koncertről.

Nem lehet általánosítani hogy a festők és a kőművesek isznak.

Részeges tanárt is ismerek.

2011. dec. 5. 19:24
 22/31 anonim ***** válasza:
Én tavaly végeztem :D
2011. dec. 5. 19:26
 23/31 anonim ***** válasza:

Remélem lesz majd egy csomó jól fizető munkát 21.! :)

Amúgy mi a különbség a festés, és a mázolás között, ezt már régóta szeretném tudni, de nem jövök rá.

A festés talán precízebb, igényesebb kivitelezést takar, főleg belső terekben, a mázolás meg a külső rész?

2011. dec. 5. 20:22
 24/31 anonim ***** válasza:

Nem vagyok biztos benne, de mintha a falakat festenek, az ajtokereteket, ablakkereteket, az ugynevezett "olajfalakat" mazoljak. A festek milyensege hatarozza meg, hogy festes-e vagy mazolas.

De oszinten, a "mazolas" szo nem egy degradalo szo? Peldaul "Ki akartam festeni magam, de csak osszemazoltam a fejemet a ruzzsal" vagy "a szobafesto nem dolgozott szepen, csak ossze-vissza mazolt mindent..."

Vagy csak en erzem igy?

2011. dec. 6. 06:07
 25/31 anonim ***** válasza:

Igen, pont én is így érzem, hogy a kivitelezés milyenségén lehet a hangsúly.

Nekem is a mázolásról csak az amolyan hányaveti, összecsapott munka jut eszembe. Csak odacsap valami festéket az ecsettel, aztán elkeni, amilyen lesz, olyan lesz, elpacsmagolja, nem számít, hogy egyenletes legyen. :)

2011. dec. 6. 06:10
 26/31 anonim ***** válasza:

festés: leggyakoribb belső falfelületeken, homlokzatokon

mázolás: legfőképp fa-, fémfelületek de előfordul falon is (pl olajlábazat)

2011. dec. 6. 16:50
 27/31 anonim ***** válasza:

ma 06:10

azt a festőt ne hívd mégegyszer :D elkéne oszlatni az anyagot a felületen mázolásnál, hosszanti irányba felvinni majd kereszt és ismét hossz irányban kihúzni ecsettel... :) vagy az enyvesfestéket is ugyanígy lehet oszlatni, de ott van sima kivitel is de most tökmindegy ez már

2011. dec. 6. 16:53
 28/31 anonim ***** válasza:

a kőművesek, asztalos, kerti munkát végző munkásemberek nálunk mindig nagyon korrektek!

csak üdítőt fogadnak el, ásványvizet, vagy azt se

viszont az orvosokkal kapcsolatban nekem is van több rossz tapasztalatom:)

ők élnek a legegészségtelenebbül:)(tiszetelt a kivételnek)

2011. dec. 6. 18:07
 29/31 anonim ***** válasza:

Ahan, szóval nekem eddig azért lett mindig foltos a fal, mert ide kentem egy picit, aztán amoda...nem keresztbe-hosszában, ma is okosabb lettem, de azért a jövőben festőre bízom. Ha iszik, iszik, ha nem, nem... :)

Egy picinyke kivétel az orvosok közül... :D

2011. dec. 6. 21:20
 30/31 anonim ***** válasza:
A párom 34 éves,kőműves,és még szilveszterkor se ivott egy kortyot se! Egyáltalán nem iszik alkoholt,főleg nem munka közben,mert akkor az lenne a cégnél az utolsó napja! Szokott csinálni maszek munkákat is,de akkor sem iszik. Sőt nem is dohányzik! Józanabb életet él,mint bármelyik diplomás munkatársam. Az pedig,hogy "úr",és nem csinál nehéz munkát,szintén nem igaz.
2012. febr. 7. 09:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!