Miért iszik minden kőműves, festő?
Nyáron én végzett Szobafestő, mázoló és tapétázó szakember leszek:)
Nagyon ritkán szoktam berúgni, de akkor is csak buliba. Az egyetemisták jobban isznak mint én. Nem vagyok alkesz, nem is cigizek.
A szakmunkásba nagyon sokan cigiznek. Azt nem tudom hogy ki mennyit iszik de volt olyan aki a kocsmából jött el melózni vagy másnaposan jött a koncertről.
Nem lehet általánosítani hogy a festők és a kőművesek isznak.
Részeges tanárt is ismerek.
Remélem lesz majd egy csomó jól fizető munkát 21.! :)
Amúgy mi a különbség a festés, és a mázolás között, ezt már régóta szeretném tudni, de nem jövök rá.
A festés talán precízebb, igényesebb kivitelezést takar, főleg belső terekben, a mázolás meg a külső rész?
Nem vagyok biztos benne, de mintha a falakat festenek, az ajtokereteket, ablakkereteket, az ugynevezett "olajfalakat" mazoljak. A festek milyensege hatarozza meg, hogy festes-e vagy mazolas.
De oszinten, a "mazolas" szo nem egy degradalo szo? Peldaul "Ki akartam festeni magam, de csak osszemazoltam a fejemet a ruzzsal" vagy "a szobafesto nem dolgozott szepen, csak ossze-vissza mazolt mindent..."
Vagy csak en erzem igy?
Igen, pont én is így érzem, hogy a kivitelezés milyenségén lehet a hangsúly.
Nekem is a mázolásról csak az amolyan hányaveti, összecsapott munka jut eszembe. Csak odacsap valami festéket az ecsettel, aztán elkeni, amilyen lesz, olyan lesz, elpacsmagolja, nem számít, hogy egyenletes legyen. :)
festés: leggyakoribb belső falfelületeken, homlokzatokon
mázolás: legfőképp fa-, fémfelületek de előfordul falon is (pl olajlábazat)
ma 06:10
azt a festőt ne hívd mégegyszer :D elkéne oszlatni az anyagot a felületen mázolásnál, hosszanti irányba felvinni majd kereszt és ismét hossz irányban kihúzni ecsettel... :) vagy az enyvesfestéket is ugyanígy lehet oszlatni, de ott van sima kivitel is de most tökmindegy ez már
a kőművesek, asztalos, kerti munkát végző munkásemberek nálunk mindig nagyon korrektek!
csak üdítőt fogadnak el, ásványvizet, vagy azt se
viszont az orvosokkal kapcsolatban nekem is van több rossz tapasztalatom:)
ők élnek a legegészségtelenebbül:)(tiszetelt a kivételnek)
Ahan, szóval nekem eddig azért lett mindig foltos a fal, mert ide kentem egy picit, aztán amoda...nem keresztbe-hosszában, ma is okosabb lettem, de azért a jövőben festőre bízom. Ha iszik, iszik, ha nem, nem... :)
Egy picinyke kivétel az orvosok közül... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!