Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szabad elsőáldozásra pánt...

Szabad elsőáldozásra pánt nélküli, térdig érő egyberuhában menni?

Figyelt kérdés

Fekete-fehér csinos ruhát vettem, jóval mell fölött zárt, szóval semmi dekoltázs nem látható. Mehetek így templomba, vagy célszerűbb egy kardigánt is felvenni? Nem én elsőáldozom.. :)

Köszönöm

2009. máj. 12. 23:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
tehát a vállad kivan? én vennék mindenképp egy kis kardigánt vagy blézert.
2009. máj. 12. 23:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
úgy általánosságban nem illik úgy menni a templomba, hogy a váll-hát kilegyen a ruhából, valamint nem illik térd fölött érő szoknyát viselni, úgyhogy szerintem vegyél fel egy kardigánt, nehogy csúnyán nézzenek
2009. máj. 12. 23:09
 3/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszaitokat!

Egyébként nem értem miért "nem illik". Egyszerű és nem kihívó vagy kirívó ruha.. a lapockám közepe van ki, és a kulcscsontomig zárt.

De mind1, felveszek egy valamit, hogy eltakarjam a vállam :)

2009. máj. 12. 23:16
 4/11 anonim ***** válasza:
16%

nyugodtan menj én már mentem cifrábban is:D

különben sem azt nézik miben mész,hanem csak menj :D

2009. máj. 12. 23:36
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert templomba mész, nem divatbemutatóra.

"Sajnos" megvannak az alapvető illemszabályok, erre is van egy. Majd később megtanulod...

2009. máj. 12. 23:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudomásom szerint elsőáldozás a katolikusoknál van. Márpedig a legszigorúbb szabályok ott vannak .Sok katolikus templomba,Székesegyházba még a turisták sem mehetnek be pl.shortban,vagy pfedetlen vállal.Valamit mindenképpen vegyél fel rá.Még a református templomokban sem illik fedetlen vállal bemenni,esküvőkön pl. a menyasszonyi ruhához is szoktak pl. stólát viselni.
2009. máj. 13. 00:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt nem illik (nem fognak kiutasítani, se rossz szemmel nézni rád, de ez hagyomány) másrészt a legtöbb templomban (a vastag falak miatt) még nyáron is hűvös van. Fáznál.
2009. máj. 13. 08:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem illik. Ez van. Nekem hasonló szabású ruhám volt, egy nagyon szép fekete-fehér kockás pánt nélküli térdig érő ruhám, hát ugye pánt nélküli nyilván nem dekoltált, de azért tényleg teljesen csupasz a vállam benne. Szóval én ebben mentem a fiam keresztelőjére, de ehhez én is felvettem egy stólát amíg bent voltunk. Amikor kijötünk, levettem, ennyi.
2009. máj. 13. 08:27
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak szabályok. Amikor Boszniában bementünk egy mecsetbe, mindenki levette a cipőjét és nem kezdte el bizonygatni, hogy tiszta. Ennyivel megtiszteled a helyet.
2009. máj. 13. 11:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Templomba soha nem illik fedetlen vállal lépni, semmilyen alkalommal. Vegyél egy szép bolerót, vállkendőt vagy egy kendőt a válladra! S ha kijöttök, leveheted.

És nejlonharisnya! Meztelen lábszár se túl elegáns.

2009. máj. 13. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!