Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A nőknek minek kell mindenhova...

A nőknek minek kell mindenhova retikül/kistáska?

Figyelt kérdés

Miért?

Én férfiként elviszek mindent a zsebembem, telefon, pénztárca, kulcsa. Ennyi, és van db zseb a farmeromon.

A nők meg kis táskával mászkálnak folyton.

Mit kell oda besüríteni?

Nem fér be egy doboz tampon a zsebükbe?

2011. nov. 9. 06:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nincs zsebünk, a női ruhákon nincs, vagy kicsi zseb van csak.

Érdekes lehet a szó etimológiája:

Reticulum- latin –kis háló –t jelent- és valószínű régen egy ilyen kis horgolt/kötött/ szőtt táskát hordtak a nők. – ebből lett a retikül.

A francia férfiak is sokat töprenghettek, ezen, amin a Kérdező (akinek a felsoroltakon kívül, az óvszer is elfér a zsebében)

És nem találtak racionális megoldást- és nevetségesnek nevezték, már a XIX. sz. elejétől:

Ridicule- a szó a franciában eredetileg: nevetséges- jelentésű volt, de kétszáz éve „női kistáska”- jelentéssel is bír.

Nevetséges : )

2011. nov. 9. 09:52
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem kitömni a zsebeimet, hülyén néz ki. (bár nálam nem retikül van, hanem kis lakkbőr hátizsák, benne pénztárca, telefon, zsebkendő, toll, kulcsom)

A barátommal is mindig veszekszek, mert a zsebébe gyűri a pénzt, és otthon is meg nálunk is rendszeresen kiszórja az aprót úgy, hogy észre se veszi - az mivel jobb???

És persze zsebkendő soha nincs nála.

"Nem fér be egy doboz tampon a zsebükbe?"

Ez meg elég tapló beszólás....

2011. nov. 9. 10:29
 13/22 napietus ***** válasza:
100%

a női ruhák zsebe alkalmatlan erre, meg hogy is nézne ki? az én táskámban pl. van pénztárca, irattárca, telefon, kocsikulcs, befiztendő csekkek, sminkcuccok, tampon, rágó, hajgumik, hajcsat, számlatömb, zsebszámológép, papírzsebkendő.

jó nagy zseb kéne, hogy ez mind beleférjen :)

2011. nov. 9. 10:30
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagy pakolós táskám van, mert általában munkából megyek nyelviskolába is. Ez alapból egy A4-es méretű könyvet és egy füzetet jelent.

Aztán mivel letusolok munka után még bent a cégnél, ezért egy váltópólót és váltó fehérneműt is vinnem kell magammal.

Na meg persze

igazolvány,

2 pénztárca(mert külön tartom a forintot és az eurót),

egy tekintélyes méretű kulcscsomó (csak egy kicsi kulcstartó de rengeteg kulcs és mind kell),

pici pipereszütyő tamponnak, betétnek, gyógyszernek, sebtapasznak.

Egy világítós öngyújtó (nem cigizni, ez olyan dolog mint pasiknak a bicska... praktikus ha van),

Étkezési csekkek, kuponfüzetek, kedvezménykártyák gyűjteménye.

névjegykártya gyűjtemény a fontos telefonszámokkal (sosem tudni mikor nem tudja az ember használni a mobilját jó ha nem csak ott vannak meg a számok)

Meg persze a telefonom és a töltője is nálam van. (mert sosem tudni, mi van ha dupla műszak, vagy lerobbanok és kint ragadok...)

Szóval ennyi... az életem a táskámban hordom...

2011. nov. 9. 15:05
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Mindig van nálam: esernyő, pénztárca, iratok, telefon, kulcs, parfüm, zsepi, tampon, szemüvegtok. Ha megmutatod, hogy tudom mindezt úgy eltenni a 4 db farmerzsebembe, hogy nem hagyom el őket, és nem nézek ki idiótán, akkor fizetek egy rekesz sört.

Ezért van nálam mindig táska.

2011. nov. 9. 15:11
 16/22 anonim ***** válasza:

Bármilyen furcsa, én se mindig viszek táskát. Néha zavar.

Én a normális, se túl kicsi, se túl nagy táskákat szeretem. A túl kicsibe nem fér be pl. az ernyőm, a túl nagyba meg nem viszek magammal felesleges cuccot csak azért, hogy kitöltsem a teret.

21/L

2011. nov. 9. 18:35
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én már próbáltam egyszer úgy elmenni, hogy nem viszek magammal táskát próbálom úgy megcsinálni, hogy elférjenek a dolgok a zsebemben. Hát nem sikerült. pedig nem sok volt amit a zsebembe akartam tenni. Az egyiknek túl kicsi volt a zsebe az azért nem volt jó, a kabátomon nem volt cipzár így mindig az jutott eszembe,hogy mi van hogy ha elhagyom,kiesik belőle a kulcsom?

Úgyhogy maradok a biztos táskánál. Ráadásul én szeretem a táskákat, vannak szép darabok is. Én általában ezeket szoktam bele tenni:papírzsepi;kulcscsomó;esernyő;szájfény;innivaló;notesz/toll;pénztárca;fésű;rágó;bérlet.. ha kell akkor viszek kaját is ez hova férne el pl?. És még egyéb dolgok. :)

Na meg ha vásárolni megyek,akkor a szatyrot ami külön van nekem, azt is a táskámba teszem.

Na meg arról én is írhatnék sokat, hogy amikor megyek valahova és jön velem apa pl, mindig mondja,hogy jaj ezt tegyem már a táskámba, meg ezt meg még ezt... Szóval nem hiába mondják, hogy a táska praktikus is és hasznos is egyben.:)

2011. nov. 9. 21:12
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kistáska sem elég. Nagy táskával járok, és mindig tele van. Leírom, mi van benne, úgyis át akartam pakolni.

egy A/4 mappa a kottáimnak

egy vékony pulcsi (este kell, napközben nem)

egy doboz, most üres, amúgy az ebédem volt benne

egy könyv, amit a metrón olvasok

egy üveg víz

egy metro újság

kézkrém

rágó

telefon

kulcsok

hibajavító

toll, ceruza

labello

legyező (mondjuk ezt már kiveszem, de nyáron nagyon jól jön)

pénztárca

hajgumi

strepsils

ragtapasz

kis manikűrkészlet

szemceruza, szempillaspirál, púder

kis üveg parfüm

alkoholos fertőtlenítő

kesztyű

igazolványok, belépőkártyák

zsebkendő

szatyor

Legtöbbjét ezeknek naponta használom, de egy héten egyszer legalább. Ha nem lenne táskám, hova tenném?

Ja és ha útközben bevásárolok, még annak is egy részét a táskámba teszem, mert könnyebb vállon vinni, mint szatyorban.

2011. nov. 9. 23:21
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem ezek nem férnének el a zsebemben, de még neked sem:

víz mindig van nálam, valami kis harapnivaló, könyv, egy halom zsepi, esernyő nélkül sehova, kis füzet, toll, több féle gyógyszer, krém, mappa, amiben az orvosi leleteim vannak (sokat járok orvoshoz), pénztárca, fülhallgató, tampon, talán ennyi.

Amúgy, volt gyerekként, hogy nem hordtam táskát, mobil, pénztárca, kulcs zsebbe, de idétlenül néztem ki, úgy dudorodott a zsebem.

2011. nov. 10. 08:20
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
kicsit furán nézne a ki a farmerom vagy a kiskosztümöm pénztárcával, pzs-vel, kulccsal, tamponnal meg igazolványokkal teletömött zsebekkel
2011. nov. 12. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!