Főleg a fiatal korosztálynál fordul elő, hogy minden mondat végére tesznek egy XD-t vagy vmi hasonlót ami azt fejezné ki hogy nagyon röhögnek vmin, pedig általában egy ":)" is indokolatlan lenne ezekben az esetekben. Ha jól tudják mit jelent, miért jó ez?
Mert pl velem volt olyan, hogy a másiknak amikor írtam valamit azt hitte, hogy megsértődtem vagy hogy gúnyosan írtam neki.
Ezért kell a hangulatjel- a szóban is benne van a lényege. Kifejezi a hangulatodat, hogy épp akkor hogy érzel és hogy érted azt amit írsz. Az xd azt tényleg túlzásba szokták vinni. Én általában ilyen jeleket küldök ':)' vagy ':D'.
2011. jún. 28. 17:31
2/12 anonim válasza:
xd-t*
2011. jún. 28. 17:32
3/12 anonim válasza:
Nem kell.
2011. jún. 28. 17:42
4/12 anonim válasza:
hangulat kifejezésére.és tényleg azért mert pl leírod.
te hülye barom mit csináltál megint xD?:így azt jelenti hogy hülyeséget csinált de nem olyan komoly és nevet rajta.
viszont a:te hülye barom mit csináltál megint :@!!!az azt hogy rosszat csinált mérges az illető. értelmes válasznak megfelel :D?
2011. jún. 28. 17:43
5/12 anonim válasza:
a sima annyira nem is nagy problema. az xdxdxdxd mar inkabb,
2011. jún. 28. 17:52
6/12 anonim válasza:
Nem kell, de hasznos. Ha az érzelemkifejezések fontosak egy szövegben, egyszerűbb hangulatjeleket, mint szavakat használni.
2011. jún. 28. 18:22
7/12 anonim válasza:
mert érzed azért a különbséged a: 'de hülye vagy:D' és a 'de hülye vagy!!' között... :)<--- ezt általában azért rakom egy szöveg végére, mert kedvesebbnek érzem tőle. ha valaki azt írja nekem, hogy szia:) annak jobban örülök azért, mint egy sima szia... mint élőben, jobb, ha valaki mosolyog.
:) :P
2011. jún. 28. 18:33
8/12 A kérdező kommentje:
Nem azt kérdeztem hogy mire jók a hangulatjelek, hanem hogy miért használja sok ember indokolatlan helyzetben. De köszönöm a válaszokat.
2011. jún. 28. 20:00
9/12 anonim válasza:
A fiatalabb korosztály összes mondat utáni "XD"-je, azt a komolytalanságot hivatott szimbolizálni, amit az utcán is lehet tapasztalni a rihi-röhi, feltűnősködő tinédzserektől. (Minap is sikerült egy ilyen kis tinivel egy villamoson utazni, lényegében semmi inger nem érte, a barátja is csöndben volt mellette, ő meg megállás nélkül vonyított, ugrált, pakolta magát..) Szerintem az ilyeneknek kell minden mondat után az XD. Szóval nincs hiába.. Írásban is hű marad magához.
2011. jún. 28. 21:08
10/12 anonim válasza:
Lehet, hogy neked indokolatlannak tűnik, de az egész nemverbális kommunikációt ezzel helyettesítjük írásban. Van, aki élőben is minimumra szorítja ezt, van, aki írásban is maximális "érzelmi háttérinformációmennyiséget" szeret átadni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!