Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illik-e széttárt lábbal ülnie...

Illik-e széttárt lábbal ülnie egy fiúnak, és miért?

Figyelt kérdés

Mert a barátnőm szerint "üljek szépen", zárt lábakkal a metrón.

(Nem arra gondok, hogy 1 méteresre tárva, hanem csak úgy lazán, kényelmesen)

2011. okt. 26. 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Egy fiú ülhet nem összezárt lábakkal. Az illem a lányokra vonatkozik,ha szoknyában vannak.Ha széttárt lábakkal ülnek,akkor lehet látni a bugyijukat,ez viszont nem illik és kihívó.
2011. okt. 26. 11:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Elvileg ülhet széttett lábakkal, de elég hanyagul néz ki, szerintem nem annyira nehéz rendesen ülni.
2011. okt. 26. 11:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Összezárt lábbal csak a lányoknak illik ülni. A fiúk esetleg megtehetik, hogy összezárják a lábukat, de nem kötelező.
2011. okt. 26. 11:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha a barátnőd nem azért mondta ezt,mert annyira tömve volt az ülőhely,hogy más nem fért el,akkor egy idióta,és nem kell vele foglalkozni.bocs de ez a véleményem.
2011. okt. 26. 11:51
 5/8 anonim ***** válasza:
A szélsőségek minden vonatkozásban kerülendők, de amúgy a körülményektől és a ruházattól függ. Farmerban, vagy hasonlóban nem kötelező úgy ülni, mint 100 éve. Nyugodtan lehetsz laza, ha az egyébként nem kirívó.
2011. okt. 26. 18:51
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem egy kis hanyagságot, nemtörődömséget mutat a nyitott láb. Ha valaki "úriember" akkor erre odafigyel, ha emberek között van.
2011. okt. 27. 15:01
 7/8 anonim ***** válasza:
A szorosan összezárt láb pipogyaságot sugall, esetleg egészségügyi kellemetlenségre utalhat. Ha nem zárod szorosan össze a lábad (de nem is terpesztesz mint a diadalív), az nem hanyagság, hanem arányos kompromisszum a rend és a kényelem között. Ne ülj úgy mint egy rendre utasított kisiskolás!
2011. okt. 27. 23:58
 8/8 A kérdező kommentje:

Szerintem is, a golyóknak hely és szabadság kell. Nem azért rakta ki a természet egy zacsiba, hogy aztán összenyomjuk...

A szélsőségektől természetesen elzárkózom.

Köszönöm mindenkinek véleményét, valami ilyesmit vártam, tanulságos volt :-)

Üdv!

2011. okt. 28. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!