Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mikor jó, ill. rossz valakinek...

Mikor jó, ill. rossz valakinek az ízlése?

Figyelt kérdés
Pl. Én Led Zeppelint hallgatok, és az ismerősöm azt mondja mindig gúnyolódva ,hogy rossz az ízlésem. Ő pedig ilyen club zenéket hallgat, meg Tiesto-t.
2009. máj. 4. 10:56
 1/5 anonim válasza:
84%

"Ízlések és pofonok!" Nagy igazság!

Az ízlés egyedi, és mindenki számára szabadon követhető irány. Ha már a zenei példánál tartunk, mi is mondogattuk egymásnak a gimiben, de csakmert látványosan bosszantotta a címzettet. A te ízlésed akkor jó, ha azt követve maximálisan jól érzed magad a bőrödben!

2009. máj. 4. 11:21
 2/5 dellfil ***** válasza:
76%
Akkor már ketten vagyunk "rossz ízlésűek". Én is szeretem a Led Zeppelint. Különben meg mi az a "Tiesto"? Valami betegség?
2009. máj. 4. 11:41
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Olyan, hogy "rossz ízlése" van valakinek, szerintem nincs. Egyszerűen neki más tetszik, mint egy másik embernek. Ha neki örömet okoz az a zene, amit hallgat, az a könyv, amit olvas, vagy az a ruha, amit visel, akkor máris elérte a célját az ízlés.

Én megkövült metálosként mondhatnám azt, hogy aki nem hallgat olyan zenéket, mint én, az egyszerűen hülye. Mégsem mondom, mert elfogadom, hogy nem gondolkodhat mindenki úgy, mint én. Persze előfordul, hogy ha meghallok egy nekem nem tetsző zenét (mint pl. tegnap nagybevásárlás közben LL Junior lépett fel a helyi plázában, na, akkor néztem egyet, és megpróbáltam minél gyorsabban eliszkolni), kiesik a számon egy "milyen gáz már ez a zene", de aztán látom az embereket, akik jót buliznak rá, és azt mondom: oké, ti a tieitekkel, én az enyéimmel. Mindenki szórakozzon úgy, ahogy neki tetszik.

Szóval szerintem mondd meg az említett ismerősödnek, hogy attól, hogy nem egyezik az ízlésetek, még nem kell leszólni a másikat. Lehetne mondani, hogy Tiesto borzalmas tücc-tüccöt játszik (ami persze nem igaz, mert a maga stílusán belül igenis nagyágyú), semmi szöveg, semmi értelem, erre a zenére csak monoton rángatózni lehet bedrogozva, míg ellenben a Led Zeppelin igényes, mély értelmű zenét játszik, ő pedig nem képes felfogni agyilag a tartalmat.

Mégis, mi értelme van ennek? Tiszteljük a másikat, és próbáljuk elfogadni! :)

2009. máj. 4. 11:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Ez Tiesto :D (de sztem ez se rossz,csak nem az ilyet szeretm.

http://www.youtube.com/watch?v=BZmE3fUKU5U

Köszi a válaszokat!

2009. máj. 4. 12:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem véletlenül született meg az a kifejezés, hogy "ízlésficam". Olyan emberre szoktuk azt mondani, hogy ízlésficama van, vagy rossz az ízlése, aki messze kilóg a társadalmi normákból, pl. öltözködésileg.

Tehát ha fölveszel egy pöttyös nadrágot egy csíkos inghez, és ahhoz kötsz egy pepita nyakkendőt, az már elég kacifántos...

Másfelől az aktuális ízlést mindig a divat, meg az aktuális trend diktálja. Ha most megjelenne valaki egy középkori csúcsos kalapban, aminek a végén egy szalag van (tudjátok, mint a régi filmekben), igencsak kinéznék...

De a zenében rossz ízlést nem ismerek. Sokan vagyunk sokfélék. :)

És tudod, az ember mindig magából indul ki.

2009. máj. 4. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!