Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy fejezzem ki ezt egy szóval?

Hogy fejezzem ki ezt egy szóval?

Figyelt kérdés

hogy valaki mondjuk intelligens, okos, művelt, viszont nem járulnak hozzá érzelmek. Amikor tudja az ember, hogy bizonyos szituációkban mi a helyén való. De, érzelem szempontjából.

De. ajj. az intelligencia az mondjuk elég tág fogalom.

Mert az intelligens-et inkább okosnak mondjuk.

De nem az hogy valaki bunkó, hanem mondjuk nem vágja le alapból a szituációkat.

Nem tudom érthető volt-e :D

de előre is köszönöm.

2011. okt. 12. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:
nem igazán érthető, amit kérdezel, de nem az "érzelemszegény" szóra gondoltál?
2011. okt. 12. 16:54
 2/8 A kérdező kommentje:

nem :D

bocsi.

az, hogy nem vágja le az adott szituációkat, nem érzi az iróniát, vagy mondjuk nem tudja hogyan kell bánni egy lánnyal, de mégis nagyon okos, de nem az a kocka, akinek még egy barátnője se volt. Hanem olyan furcsa. Nem azt a reakciót várja a partner, amire számítana.

Kicsit érzéketlen. De még is tud kedveskedni, de ő ezt másnak szánja.

Bocsánat, nem tudom jobban leírni.

2011. okt. 12. 17:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Egy szóban leírni azt nagyon nehéz, hogy valaki inteligensebb, mint egy okostelefon, viszont annyi szenvedély sincs benne, mint egy döglött halban.-:)
2011. okt. 12. 17:25
 4/8 A kérdező kommentje:
na igen , második. ez egy jó " megfogalmazása" annak a szónak amit én keresek.
2011. okt. 12. 18:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Aki művelt, okos, nagy tudású, arra azt szokták mondani, hogy a racionális intelligenciája van, tehát pl. van 4 diplomája, és még 6 szakmája, 10 nyelven beszél, stb.

Aki viszont kevésbé művelt, butácska, de hatalmas szíve van, és empatikusabb, arra azt szokták mondani, hogy az emocionális intelligenciája magas.

A kiegyensúlyozott emberben egyaránt magas szinten van a emocionális, és a racionális intelligencia. Ha viszont bármelyik magasabb, mint a másik (általában a racionális magasabb, mint az emocionális), akkor az az ember már nem lehet feltétlenül kiegyensúlyozott, boldog.

Remélem sikerült segítenem.

2011. okt. 21. 15:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Félregépeltem, bocsánat.

Első sorban nagy-ot akartam írni van helyett. Tehát nagy a racionális intelligenciája.

2011. okt. 21. 15:35
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen, azt hiszem ez a szü eléggé kifejezi

vagy még az érzelmi intelligenciát is szokták használni,

nagyon köszönöm még 1x :)

2011. okt. 21. 22:40
 8/8 anonim ***** válasza:
SHELDON COOPER!
2011. nov. 10. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!