Az ateista embereket hogyan, hová temetik el?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 30. 11:54
1/8 anonim válasza:
UGYANODA AHOVÁ A HÍVŐKET
KOPORSÓBA
TEMETŐBE
2/8 anonim válasza:
Én ateista vagyok,tehát nem hiszek Isten létezésében.
Kiskoromban megkereszteltek,reformátusnak.A férjem katólikus és ateista.A 2 temető közül oda temet,ahova akar.
3/8 anonim válasza:
álltalában a család dönti el, hogy hova temetteti a halottját.
4/8 anonim válasza:
A varosi (onkormanyzati) temetok nem tesznek kulonbseget halott es halott kozott, a csalad kerese alapjan kaphatnak sirgodrot vagy urnat.
Csak a temetesi szertartas fugg az elhunyt (es csaladja) vallasatol, tehat lehet kerni reformatus, katolikus stb. szertartast is, ahogy az ateistak polgari szertartast kernek.
5/8 anonim válasza:
én ateista vaok sztem oda ahova ahova a hívőket
F/13
6/8 anonim válasza:
ugyanabba a temetőbe, annyi a különbség,hogy nem pap tartja a szertartást, hanem valaki mond egy beszédet,vagy ilyesmi,polgári temetésnek hívják... persze a család önt el mindent,ha ők úgy akarják és az illető meg volt keresztelve,elintézhetik neki a vallási szertartást is,de szerintem ez oltári bunkóság lenne részükről,hogy nem veszik figyelembe a halott életbeli nézeteit...én még csak 20 éves vagyok de már elmondtam a családomnak,hogy hamvasztást kérek és polgári temetést,mindenféle feltámadásos,harsonás hablaty nélkül...és ha nem így fognak tenni,biztosan visszajövök,hogy szembe köpjem őket (még ha ők nem is fogják tudni miért és ki bántja őket)
7/8 anonim válasza:
Bárhová vagy az áll. lakhely szerint. Csak annyi, hogy nincs pap, szertartás.
8/8 anonim válasza:
Én édesanyám temetésekor polgári temetést kértem, pedig kereszténynek vallom magam. Nem bántam meg. A Katolikus pap által mondott beszédtől forog a gyomrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!