Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért, vagy mibol alakult ki...

Miért, vagy mibol alakult ki az a " szokas", hogy repulon leszallas utan a pilotat megtapsoljak?

Figyelt kérdés

igen sokat repkedek, és szinte minden utamon tapasztalom ezt a -szerintem- hulyeséget. Pl a buszsofort se tapsoljuk meg, ha ugyesen vesz be egy kanyart, nem?

Azt hiszem akkor lenne helye repulon a tapsikolasnak, ha pl a pilota leszakadt hajtomuvel teszi le a madarat, akkor aztan nemhogy taps, de agyoncsolkolgatas is jarna neki. Mas esetben furcsanak tartom. Csak én tartom annak?

2009. ápr. 26. 11:15
1 2
 11/14 tade ***** válasza:
90%
En a Ryanairel utaztam sokat Olaszorszagban. Volt ott is taps meg uvoltozes olasz modra. :)) De szerintem ez egy jo gesztus es en ugy vettem eszre, hogy nagyon szorakoztato az olaszok szamara :D
2009. ápr. 26. 13:25
 12/14 anonim ***** válasza:
91%

Ja, az olaszok amúgy sem semmik. én egyszer az Alitalia járatán egy kisebb légörvénybe keveredtem, halálfélelmem volt. de az olasz utasok állatira élvezték hogy dobál a gép, ott kurjongattak, hugy huhhúú juhééé mintha kb a vidámparkban lettek volna:D

(bocs az off-ért)

2009. ápr. 26. 13:29
 13/14 anonim ***** válasza:

Utolsónak: még nagyobb légörvényben viszont az olaszok imádkoznak :D

Amúgy meg itt is a teljesítményért jár a taps, ti. azt vettem észre, hogy egyrészt a problémásabb utak (pl. vihar) után gyakrabban tapsolnak, másrészt pedig ha a leszállás szép volt (nem döccent a gép stb.) Kb. mint ahogy egyetemen az előadások végén nem szokás tapsolni, de van, hogy az oktatót megtapsolják.

2009. ápr. 28. 05:28
 14/14 anonim ***** válasza:
Amikor repültem, engem jó érzéssel töltött el a dolog, mert hirtelen megváltozott a légkör, az emberek szinte eggyé váltak, és tudtak örülni a puszta testi épségüknek. Mondjuk volt a géppel egy kis malőr, de nem volt vészes, nem kerültünk viharba, meg semmi, csak kicsi volt a pálya, és alig tudtunk leszállni.
2009. szept. 3. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!