Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért, vagy mibol alakult ki...

Miért, vagy mibol alakult ki az a " szokas", hogy repulon leszallas utan a pilotat megtapsoljak?

Figyelt kérdés

igen sokat repkedek, és szinte minden utamon tapasztalom ezt a -szerintem- hulyeséget. Pl a buszsofort se tapsoljuk meg, ha ugyesen vesz be egy kanyart, nem?

Azt hiszem akkor lenne helye repulon a tapsikolasnak, ha pl a pilota leszakadt hajtomuvel teszi le a madarat, akkor aztan nemhogy taps, de agyoncsolkolgatas is jarna neki. Mas esetben furcsanak tartom. Csak én tartom annak?

2009. ápr. 26. 11:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
elég nagy rajta a felelőség persze más munkákban is.szerintem ez az apró figyelmesség nem kéne hogy zavarjon téged. max ne tapsolj:P
2009. ápr. 26. 11:24
 2/14 anonim válasza:
91%
én azt vettem észre h ez csal a malévnél szokás. Más repülökön sose tapsoltak,csak ha malévval mentem:D lehet h ez vmi magyar szokás... de lehet h tévedek:D
2009. ápr. 26. 12:07
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Látod, én még soha nem ültem repülőn, téged meg az zavar, ami ott szokás... ha egyszer az életben ülhetnék repülőn, nem zavarna se a tapsolás, de semmi más sem, mert örülnék, hogy megadatott nekem... úgy, ahogy rajtam kivül sok más embernek sem..

Erre mondják azt: sírunk, hogy elkopott a cipőnk, miközben másnak még lába sincsen...

2009. ápr. 26. 12:23
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

Én még sose repültem, de azért egy repülő nem összehasonlítható egy busszal. A levegőben talán nagyobb a felelősség, mint az utakon. Nem gondolod? Engem nem zavarna.

Ja, és a közelmúltban utaztam az egyik 4-es villamoson, ami fel volt díszítve, mint kiderült, a vezetője 40 éve dolgozik a BKV-nál, és kollégái kérték az utasokat, hogy mikor beér a végállomásra, tapsoljuk meg. Megható volt, és szép gesztus.

2009. ápr. 26. 12:32
 5/14 anonim ***** válasza:
89%

Amikor én buszos társas úton vettem részt, az idegenvezető megtapsoltatta a sofőrt a hazaérkezéskor. Többször is emlékszem ilyenre. Szerintem ez aranyos, kedves dolog, megérdemli! :)

Kétszer utaztam csak repülőn (EasyJet)és ott egyáltalán nem volt taps. De nem zavart volna, ha van.

A sofőrök, pilóták sok ember életéért felelősek, persze, hogy alap, hogy épségben szállítsák a rájuk bízott utasokat - de az orvoson is az életed, egészséged múlik (már ha meg tud gyógyítani...), és ha ő kaphat hálapénzt, a sofőr/pilóta miért ne kaphatna hálatapsot?

Az ilyen dolgok (is) emelnek ki minket a teljes egymás iránti közönyből, én inkább örülök, ha ilyet hallok.

2009. ápr. 26. 12:40
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
Én wizzair-en és easyjet-en is tapasztaltam már. S bár én magam nem tapsoltam, de megmosolyogtatott a dolog. :)
2009. ápr. 26. 12:54
 7/14 A kérdező kommentje:

Elorebocsàjtom, nem zavar..

Persze hogy nagy felelosség terheli a pilotàt, igy - hasonloan màs utastàrsakhoz- amikor elhagyjuk a gépet és kijon a pilota, egy elismero fejbiccentéssel én is méltatom.

nem tudom hogy jon ide az hogy " én még nem repultem- neked meg az a bajod hogy tapsolnak", egyàltalàn nem bajom, felolem csinàljàk...

Egyébként a màsodik vàlaszolonak szeretnék annyit reagàlni, hogy furcsamod én is csak a magyar utasoknàl làttam ilyet..

de, mégegyszer, a gyengébbek kedvéért: NEM ZAVAR, de furcsànak tartottam/tartom.

2009. ápr. 26. 12:55
 8/14 anonim ***** válasza:
90%
Engem nem zavart sose az ilyen, sztem kimondottan jópofa szokás. az, hogy tapsolnak-e vagy sem, ez nem járatfüggő, hanem hogy valaki elkezdi-e a tapsolást az utasok közül. ha egyvki elkezdi, utána már a többi is bekapcsolódik általában.
2009. ápr. 26. 13:02
 9/14 anonim ***** válasza:
90%

Miért olyan nagy dolog repülővel utazni,mikor a fapados járatokon pár ezer ft-ért is lehet venni jegyet?

Én skyeurope-al utaztam,de nem emlékszem rá,hogy lett volna taps!Mikor buszos kiránduláson voltunk,és a sofőrnek sikerült,egy meredek szerpentinen lejönni a hegyről,akkor ott mindenki tapsolt.Bizonyára jólesett a buszvezetőnek ez a kis elismerés,gesztus,és a pilótának is gondolom jól esik ha tapsolnak,noha nem is biztos hogy hallja?!:)

2009. ápr. 26. 13:04
 10/14 anonim ***** válasza:
91%
Jéé utolsó, igazad van. erre mmég nem is gondoltam soha, hogy lehet, hogy nem is hallja a pilóta a tapsot:)
2009. ápr. 26. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!