Miért, vagy mibol alakult ki az a " szokas", hogy repulon leszallas utan a pilotat megtapsoljak?
igen sokat repkedek, és szinte minden utamon tapasztalom ezt a -szerintem- hulyeséget. Pl a buszsofort se tapsoljuk meg, ha ugyesen vesz be egy kanyart, nem?
Azt hiszem akkor lenne helye repulon a tapsikolasnak, ha pl a pilota leszakadt hajtomuvel teszi le a madarat, akkor aztan nemhogy taps, de agyoncsolkolgatas is jarna neki. Mas esetben furcsanak tartom. Csak én tartom annak?
Látod, én még soha nem ültem repülőn, téged meg az zavar, ami ott szokás... ha egyszer az életben ülhetnék repülőn, nem zavarna se a tapsolás, de semmi más sem, mert örülnék, hogy megadatott nekem... úgy, ahogy rajtam kivül sok más embernek sem..
Erre mondják azt: sírunk, hogy elkopott a cipőnk, miközben másnak még lába sincsen...
Én még sose repültem, de azért egy repülő nem összehasonlítható egy busszal. A levegőben talán nagyobb a felelősség, mint az utakon. Nem gondolod? Engem nem zavarna.
Ja, és a közelmúltban utaztam az egyik 4-es villamoson, ami fel volt díszítve, mint kiderült, a vezetője 40 éve dolgozik a BKV-nál, és kollégái kérték az utasokat, hogy mikor beér a végállomásra, tapsoljuk meg. Megható volt, és szép gesztus.
Amikor én buszos társas úton vettem részt, az idegenvezető megtapsoltatta a sofőrt a hazaérkezéskor. Többször is emlékszem ilyenre. Szerintem ez aranyos, kedves dolog, megérdemli! :)
Kétszer utaztam csak repülőn (EasyJet)és ott egyáltalán nem volt taps. De nem zavart volna, ha van.
A sofőrök, pilóták sok ember életéért felelősek, persze, hogy alap, hogy épségben szállítsák a rájuk bízott utasokat - de az orvoson is az életed, egészséged múlik (már ha meg tud gyógyítani...), és ha ő kaphat hálapénzt, a sofőr/pilóta miért ne kaphatna hálatapsot?
Az ilyen dolgok (is) emelnek ki minket a teljes egymás iránti közönyből, én inkább örülök, ha ilyet hallok.
Elorebocsàjtom, nem zavar..
Persze hogy nagy felelosség terheli a pilotàt, igy - hasonloan màs utastàrsakhoz- amikor elhagyjuk a gépet és kijon a pilota, egy elismero fejbiccentéssel én is méltatom.
nem tudom hogy jon ide az hogy " én még nem repultem- neked meg az a bajod hogy tapsolnak", egyàltalàn nem bajom, felolem csinàljàk...
Egyébként a màsodik vàlaszolonak szeretnék annyit reagàlni, hogy furcsamod én is csak a magyar utasoknàl làttam ilyet..
de, mégegyszer, a gyengébbek kedvéért: NEM ZAVAR, de furcsànak tartottam/tartom.
Miért olyan nagy dolog repülővel utazni,mikor a fapados járatokon pár ezer ft-ért is lehet venni jegyet?
Én skyeurope-al utaztam,de nem emlékszem rá,hogy lett volna taps!Mikor buszos kiránduláson voltunk,és a sofőrnek sikerült,egy meredek szerpentinen lejönni a hegyről,akkor ott mindenki tapsolt.Bizonyára jólesett a buszvezetőnek ez a kis elismerés,gesztus,és a pilótának is gondolom jól esik ha tapsolnak,noha nem is biztos hogy hallja?!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!