Szóltatok volna? (normális választ)
Persze, hogy nem. Volt már ilyen eset velem is.
Sőt olyan is, hogy kiosztotta a tanár a dogát, de nem kérte vissza, és mi kellett, hogy bediktáljuk a jegyeket és egy jeggyel jobbat mondtam. Nem derült ki sose. :D
Mondjuk mindettől függetlenül átlagban jó tanuló (4.2-4.6) voltam.
Én is szóltam volna.
Szerintem helyesen tetted, annak ellenére, hogy a közgondolkodás az osztályotokban ezt nem így "értékelte." Ezzel te ne törődj!
Tanulj továbbra is amilyen szorgalmasan csak tudsz!
Egy tanár, egy nevelő pedig az ilyen tanítványát csak becsülni tudja, a becsületességeddel nem fog visszaélni.
Lehet, éppen ő fogja kezdeményezni a kettes jegyed kijavításának lehetőségét..
Én eddig valahányszor becsületes voltam, mindíg ráb@sztam a becsületességre.A tanárok kifejezetten nem díjazták a becsületességemet,de tanultam az esetből.Ha valaki úgy vét hibát, hogy azzal nekem kedvez, én ezt elfogadom az élet ajándékaként és befogom a számat!
Ha szólsz a tanárnak, nem fog megdicsérni, inkább megsértődik, mert észre merted venni, hogy hibázott.Ezek arra nagyon érzékenyek, úgyhogy örülj és maradj csendben szerintem.
Szép dolog, ha valaki becsületes, de őszintén én olyan retek általános és középiskolákba jártam, ahol a tanárok egyáltalán nem érdemelték meg a figyelmességet, ugyanis ők sem tettek volna meg semmit diákjaikért..
Pl. ehhez hasonló esettel biztos vagyok benne, hogy többen is találkoztak. Mikor az ember két jegy között van félévkor, és erre a tanár azt mondja, válaszd a rosszabb jegyet és majd év végén, ha újra kétesre állsz fölfelé kerekít. Tesóm mondta mindig, hogy a jobbat válasszam, mert a tanár el fogja felejteni mit ígért.. én meg áh, nem, becsületes leszek. Erre év végén mindig az jött "Hát félévkor is 3-ast kaptál, így most sem adhatok 4-est."
Szóval szerintem jobb, ha az ember fiatalon is tudja kivel szemben érdemes elővenni a becsületes formáját.. Nekünk a jövőnk függhet az év végi jegyektől a tanárnak meg sokszor ez a szuverén szórakozása.
Abban hiszek, hogy a becstelenség nagy eséllyel kiderül, és sokkal nagyobb problémákat okoz majd, mint a becsületesség. Neveltetés kérdése, én még a rosszul visszaadott pénz miatt is reflexből szólok, egyszerűen ezt láttam a szüleimtől.
Nem fogom elítélni azt, aki megpróbál ilyen-olyan módon előnyhöz jutni, de rengeteg ilyen embert láttam már "a porba hullani", sokszor olyan előnyökért, amik lényegtelenek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!