A hangos kortyolásról le lehet szokni? Mi van a hátterében?
Anyósom (49 éves) iszonyú hangosan kortyolgat. Szürcsöl is néha, mármint megemeli kicsit a poharat, de csak annyira, hogy szívással jőjjön belőle a víz. Ha fél centit megemelné jobban nem kellene szürcsölni. De ez csak egyik dolog: a nagyobb gond az állandó kortyolás. Nem megy le semmiféle ital a torkán anélkül, hogy ne hallatszana. Mintha még rájátszana, pedig tényleg nem teszi. Glug-glug-glug. Háromszobányira is áthallszik. Ha otthon szürcsölget, akkor nincs ezzel semmi gond, szíve joga. Viszont voltunk már vendégségben, amikor láttam rajta, hogy megpróbál normálisan inni, hát nem sikerült. A síri csendben ágyú erősségűnek hatottak a kortyok zajai... Figyelmeztettem már rá finoman, nehogy megértsem, de nem lett hatása. A fiai is mondták már, annak sem lett hatása.
Mi lehet ennek a hátterében? Berögződés vagy van olyan hogy valaki tényleg nem tud leszokni róla?
Van aki középkorú és olyan hangokat hallat mintha a protkóját csattogtatná. (mintha a bélhangok bugyborékolását vegyítenék a csontrecsegéssel)
Na azt olyan érzés hallani mintha tűvel böködnének. :S
És persze esze ágában sincs leszokni, pedig sokat van mindenféle ember között.
Anyósod talán nem ilyen menthetetlen, ha vendégségben moderálná magát. Nem volt eleget idegenek között ezért berögzült ez a rossz szokás, mert az ismerősök/rokonok ugyse cseszik le érte.
Sokkal többet kéne kimozdulnia idegenek közé.
Engem és testvéremet nagyon idegesít amikor valaki nagyot nyel. Régebben én is nagyokat nyeltem, de testvérem állandóan figyelmeztetett miatta, aztán már mindig figyeltem arra, hogy hogy nyelek.
Az elején nehéz volt ráállni, hogy ne nyeljek nagyot, de mára már nincs ilyen gondom. Ugyanis már nem nyelek hangosan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!