18 vagyok és megkaptam az első autóm. Miért vagyok ugy hogy lelkiismeretem van hogy nekem van és a többieket sajnálom mikor mánsak több van mint nekem és ő mégsem sajnál? Miért van ez igy?
Figyelt kérdés
2011. aug. 24. 00:22
11/13 anonim válasza:
Ne tedd, ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt. Én is ezt tettem, lelkiismeretfurdalásom volt, mikor sok pénzünk volt. Mindenki irigyelt, pedig mindenkin segitettem, ahogy tudtam, évfolyamtársakon, barátokon, stb. Most meg sokkal kevesebb pénzünk van, és eszembe jutott nemrég, hogy talán akkoriban nem kellett volna a lelkiismeretemmel küzdenem, hanem élvezni kellett volna a sok pénzt. Mert azért adatott, hogy élvezzük. Végülis ez nem is lelkiismeretfurdalás, amit érzel(mert nem tettél semmi rosszat), hanem ez bűntudat, sajnos belénk van nevelve, hogy a pénz rossz, és legyen bűntudatunk, ha van pénzünk. A bűntudat megbetegiti a lelket, ne tedd. A sajnálat meg azért nem jó, mert te is olyanná válsz, ha állandóan sajnálkozol, mint a másik, akit megsajnáltál. Az igazi nagyúrak, akik tehetségükkel gazdagodtak meg, ezt úgy csinálják, hogy nagyvonalúan segitik a szegényeket, de nem sajnáloznak állandóan. És azok, akiknek több van mint neked(persze kevés köztük a nagyúr, de azért van), ha állandóan sajnálkoznának, akkor arra fókuszálnának, és nem a pénzre. Mindenkinek abból lesz több amire fókuszál. Ha valakinek sajnálatból lesz több, abból még nem lehet megélni.
12/13 anonim válasza:
Mert mit ér a szegény ember a nagy sajnálkozásával? Semmit. "Én úgy segitenék másokat, csak lenne miből." - mondja sok szegény ember. Tényleg? Igy könnyű beszélni. Akkor látnám az ilyet, amikor megszedte magát, mert szinte az összes megrészegül ilyenkor a pénztől, és elfelejti, hogy mit fogadott valamikor. Ne irigyeljük ezért a gazdagokat, mert sok köztük a jószivű, nagyvonalú, aki önzetlenül segit másokon. Tegyünk róla, hogy nekünk is legyen.
13/13 anonim válasza:
Nem biztos,hogy jól jártál az autóval. Ha mindenhova autóval jársz és nem sportolsz mellette, akkor a negyvenes éveidre elhízott, egészségi problémákkal küszködő ember leszel, és akkor még a baleseti kockázatról nem is beszéltünk. Na és ha vezetsz, nem sörözhetsz a haverokkal :( A nagyértékű anyagi javak mind ilyenek: egyoldalról jók és hasznosak, más oldalról meg a fogságukban tartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!