Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Köszönés. Most akkor, kinek...

Köszönés. Most akkor, kinek mit mikor?

Figyelt kérdés

Szóval ezzel a köszönés dologgal most nagy bajban vagyok.pl

1. a szomszédban lakik egy nő. Amíg mi 10-15 évesek voltunk csókolomot köszöntünk neki, mert erre tanítottak. Aztán alig láttuk már, akkor is csókolomot köszöntünk. (akkor ugye látszott a nagy korkülönbség). Most mi (én és az ikertesóm) 20 évesek vagyunk az a nő 30-35 körüli. Az ilyen korú ismerősöket, mint tegezzük, ha megengedik, de nagyon furán jön ki ez a csókolom-köszönés.

tehát hány éves korig kinek mit kell/illik köszönni?

2011. aug. 17. 23:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A jó napot elmegy falun, de nem nagyvárosban. Középkorú férfiként Budapesten jónapotot nem is merek köszönni egy hasonló korú hölgynek, mert az sértés-számba megy.
2011. aug. 18. 09:27
 12/17 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Nem fordítva akartad írni? Hogy a jó napot, elmegy városban, de falun sértés számba megy? Mert nálunk így van :)

2011. aug. 18. 12:21
 13/17 anonim ***** válasza:

> de falun sértés számba megy? Mert nálunk így van :)

Ezt egyszerűen nem hiszem !!

2011. aug. 18. 12:38
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem hiszed?? :D Én kisvárosban lakok és szó szerint megsértődnek, ha Jó napotot köszönök, mert az bunkóságnak számít.
2011. aug. 18. 19:13
 15/17 anonim ***** válasza:
Most már kisvárosban vagy falun ? Fogadd el, hogy itt ezért, ott pedig amazért sértődnek meg... Ilyenek vagyunk.
2011. aug. 18. 19:16
 16/17 A kérdező kommentje:
Kisvárosban lakunk. A "nálunk"-at úgy értettem, hogy a környéken.
2011. aug. 18. 19:18
 17/17 anonim válasza:
Akkor esetleg Szép napot! a Jó napot! helyett, szerintem jobban is hangzik.
2011. aug. 20. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!