Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Elutasított kézfogás. Ki...

Elutasított kézfogás. Ki hogyan reagálna? Nem azért, mert koszos/vizes hanem mert kulturális/egyéb okból nem szeretné az illető.

Figyelt kérdés
2011. aug. 12. 17:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

szóval ha valakinek elvei vannak és látszatra nem különbözik, akkor nincsenek elvei. jelezni kell a külsővel hogy más vagy, mert az emberek csak a külsőt figyelik. végül is jogos.

habár az nem igaz hogy minden muszlim nő be van takarva, mert ugyanúgy kinézhet mint egy európai nő, legfeljebb látszik rajta hogy konzervatív. de ez más téma

2011. aug. 13. 20:30
 12/20 anonim ***** válasza:

Szerintem azon is mulik hogy hogy kezeled a dolgot, miutan o nem tudja h te nem szoktal kezet fogni es nyujtotta azzal nagyon megalazod hogy nem fogadod el. Ezert talan magyarazd el neki nagyon nyugodt kedves hangon:

Ne haragudj en nem szoktam kezet fogni vallasi okokbol, ugye nem baj. Erre o ha nem szol be es elfogadja jelezd h ertekeled h megerti es koszond meg egy apro mosolyal egyutt. En ezek utan nem haragudnek rad kulonben ha valaki elutasitja a kezfogasom az kb feler egy sunyi pofonnal. Elvegre o csak ugy viselkedik ahogy itt szoktak semmi roszat nem tett, sot udvariassag kezet adni.

2011. aug. 14. 20:53
 13/20 A kérdező kommentje:
értem, szóval ha valaki nem osztja a domináns kultúrát, akkor neki kell a sunyi pofonokat fogadni
2011. aug. 16. 07:21
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem nem erted, es nem is akarod erteni :(

A legtobb ember nem ismeri a vallasodbol kifolyo szokasokat tehat a te viselkedesed bunko. De meg lehet oldani a szituaciot normalisan is csak nem akarod.

Megegyszer valaszolva a kerdesedre: az elutasitott kezfogas bunkosag. Vannak orszagok ahol a muszlim vallas alakitotta a kulturat ott is vannak dolgok amit nem vesznenek joneven , ezekre ha odautazol fel szoktak hivni a figyelmet. Aztan ott is vannak bunkok akik: na nekem mar ne mondjak meg es csakazaert olyat tesz amivel provokal.

A szituacoiban amit leirtam nem latom h mi lehet serto szamodra. Tudom nem konyu manapsag muszlimnak vagy akar csak vallasosnak lenni, rengeteg a tudatlan agymosott eloitelet. Mert a "tv-ben ezt meg azt lattam..." ettol fugetlenul ne serts meg masokat foleg ne tudatosan.

2011. aug. 16. 13:32
 15/20 A kérdező kommentje:

tényleg nem értem, de miért ne akarnám?

ha én nem ismerem mások vallását, akkor ők a bunkók?

miért ne akarnám?

attól hogy te sem és mások sem tudják elképzelni mi a sértő benne miért én vagyok a bunkó? akkor én sem tudom elképzelni mi a bunkóság abban ha nem nyújtok kezet.

akkor előre megmodnom hogy ne nyújtsa ki a kezét, de ha 2 méterről már nyújtja a kezét mit csináljak? ennyi erővel azt mondom hogy mi egymás végbelébe szoktunk túrkálni és előretolom a fenekem. bunkó ha nem nyúl bele...

mindegy, nem érted, hagyjuk az ilyen jövendőmondó vesébelátó sámánstílust nem bírom. te szerinted direkt akarok megsérteni másokat, az hogy mások megsértenek, nem számít. érdekes felfogás, ezért ilyen önzők az emberek.

2011. aug. 17. 07:32
 16/20 anonim ***** válasza:

Megint csak ugyanazt hajtogatod, es kisarkitott, nem letezo peldakat hozol fel.

Bunkosagnak tartod az o reakciojat de o nem ismeri ezt a szokast nem tudatosan csinalja, es ha venned a faradtsagot h szolj (amit azutan is megtehetsz h kezet nyujtott), akkor az egesz szituaciot meg tudnad oldani.

Ha o tudna h neked mi a szokasod es megis kezet nyujt akkor o a bunko, igy meg te mert te ismered az itteni szokasokat tudod h serto amit csinalsz es megis megteszed.

Kozben meg be vagy sertodve h hat mit kepzel o a bunko mert nem tartja be az en szokasaimat(amiket nem ismer, de lehet hogyha tudna rola lehet h nem tenne meg )

En nem tudom hogy ezt meg hogy irjam le hogy megertsd de ha nekem nem hiszel olvasd vissza a tobbiek valaszat.

2011. aug. 17. 12:20
 17/20 anonim ***** válasza:

Talaltam itt fenn 1 kerdest (amit ha nem ta tettel fel es kb mar gondoltal erre) ami segithet elkerulni a kinos helyzetet es magyarazkodnod sem kell:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..

2011. aug. 17. 14:59
 18/20 A kérdező kommentje:

12:20

nem azt magyaráztad hogy csak akkor jó ha előtte szólok? elvégre ha már kinyújtotta és meg mondom hogy nem, az már elutasítás

értem szóval minden ember abból inddul ki hogy mindenki olyan mint ő, tehát aki magyarországon él az csak keresztény jobboldali kézfogós ember lehet. ha nem néz ki máshogy, mint ő.

2011. aug. 17. 20:53
 19/20 anonim ***** válasza:
Azt hiszem felesleges a tovabbi "beszelgetes".
2011. aug. 17. 22:51
 20/20 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm a választ, legalább már tudom hogy működik az előítéletes emberek agya
2011. aug. 18. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!