Falun miért az a szokás hogy egyél, egyél, egyél. Kérsz még? -nem. Nembaj, egyél!?
''Köszön szépen de nem kérek''vagy hozzáteszed hogy ettél otthon stb/megmondod hogy eleve nemszoktál sokat enni.
Amúgy szerintem nincs ez ahhoz kötve hogy falu/város csak ahhoz hogy normális ember és nem bunkó hogy mások előtt eszik és megse kínálja
nem csak falun van ez, általában magyar szokás. azt mondod, köszönöd, de nem kérsz többet, talán majd később.
nem jó szokás egyébként, szerintem a vendégre kell bízni, miből és mennyit szeretne enni. ha ízlik neki, úgyis annyit eszik, amennyit bír, nem olyan szégyenlősek manapság a vendégek.
Mert valamikor ez volt a mércéje annak, ki mennyire jól él, falun még mindig a toplistán van azok közt, amit kitárgyalnak: kinél mi volt, mennyi volt, milyen volt.
A lista általában:
Köszönöm, nem.
Köszönöm, ettem, mielőtt eljöttem.
Köszönöm, de ilyet nem ehetek. (ez mindig bejön)
Azért mert falun általában az idősebbek laknak akik éheztek a háború alatt és most az a mániájuk hogy ha van kaja akkor zabálni kell.. ezt meg belenevelik a gyerekeikbe. szóval a falusi fiatalok is ilyen maradiak lesznek.
Nagyanyámék is 100 kilós ismerősünket izélték mikor lefogyott pár kilót hogy de rosszul néz ki, milyen sovány lett, hát egyen már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!