Átadod a helyed a buszon a rászorulóknak?
Terhes nőknek, kisgyermekeseknek, törött láb, stb. betegeknek, nagyon idős embereknek átadom.
A nálam is fittebb átlag nyuggernek NEM adom át.
Off
Vree , azt hittem leanyzo vagy.
kismamáknak, beteg embereknek, KEDVES öregeknek átadom szívesen.
de mikor elvárja az öreg nyanya azért sem adom át! egyre több a paraszt öregember..
kérni lehet, követelni nem!
Általában én is úgy vagyok vele, mint a kérdező. De én nem csak 30 percet buszozok.
Általában egy fárasztó nap után haza megyek (BKV: villamos, hév). Utána indulok vissza, hév, busz, kb háromnegyed-egy órás zötykölődés. Utána vonat 3 óra, 240km. (Szerencsére IC, de már volt nem egyszer, hogy eladták a ugyan azt a helyjegyet másnak is, meg olyan is, hogy a három órás utat 8 óra alatt tettük meg.) Majd este, éjszaka, vonatról leszállva fél óra várakozás megint a helyi buszra, sötétben, esőben, hóban, szélben. Igaz innen már csak 10 perc az út a helyi busszal.
Mindezt megcsinálom hetente kétszer. Olyankor nem vagyok annyira előzékeny a helyátadásban, mint általában csak sima fél-egy óra helyi közlekedéskor.
szeretem ha megtisztelnek azzal, hogy megkérdezik, hogy felállnék e. Ugyanis ezzel azt jelzi hogy q****a szüksége lenne a helyre, de nem olyan pofátlan hogy követelje, mert lehet nekem is szükségem van az ülésre. Ha megkérik átadom de ez ritkáén van. Idős emberek akik már szinte Oslo-ban vannak azoknak egyértelműen ha lehetséges. Szúrós tekinteteket igyekszem nem észre venni.
Volt olyan hogy 2-3 kisgyeremekes anyuka, kistestvér már úton volt. Frissen nyugdíjazott (hacsak még mindig nem dolgozó) néni nagyon kinézte a helyemet én meg felálltam, már vette a levegőt hogy szóljon, én meg intettem az anyukának hogy tessék csak. Az idősebb hölgy meg kényelmetlenül érezte magát, látszott rajta. Mert közben rájött hogy azért mégis a kis kölköknek jobb ha leülnek, mert a tömegben köz- és önveszélyesek lehetnek.
Egyébként ha állok meg sok idős hátsó feszül nekem, főként idős hölgyektől. Csinos lánynak tartom magamat, de ennyire azért nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!